Tát és Kesztölc is ott van a megyei értéktárban

Az értéktár bizottság csütörtökön tartotta soron következő ülését, melyen újabb 6 értéket vettek lajtromba – így a felvett értékek száma már túllépte a százas küszöböt.

A megyei települések, a helyi értéktár bizottságok és az önkéntesek valóban büszkék lehetnek gyűjtőmunkájukra, hiszen a csütörtökön elfogadott 6 értékkel együtt az Értéktár már 101 megyei kincset számlál. A gyűjtőmunkában a települések közül kiemelkedően teljesített Esztergom, Komárom és Tata. Utóbbi rendelkezik ugyanis a legtöbb megyei értékkel – 15 javaslatukról született pozitív döntés, Esztergom és Komárom pedig a települések között a legtöbb, 46-46 darab összegyűjtött értékkel – ebbe beletartoznak a helyi, a megyei értékek és az emlékművek is – büszkélkedhet. A bizottság a továbbiakban is folytatja a gyűjtőmunkát, várják a vonatkozó javaslatokat, ugyanakkor az elfogadott települési értékeket is, melyeket folyamatosan elérhetővé tesznek a www.kemertektar.hu weboldalon.

Az ülésen Veres Zoltán megyei jegyző további jó hírrel is szolgált: a nyertes HUNG 2017 pályázatnak köszönhetően december elején Oroszlányban egy olyan nagyszabású rendezvényt valósítanak meg, melyen a megyei értékek mellett a nemzetiségi kincsek kerülnek majd a középpontba. Az érdeklődőket és a meghívott vendégeket interaktív értéktár kiállítással várják, a számos program mellett pedig átadásra kerülnek a legutóbb elfogadott értékek emléklapjai is.

A bizottság legutóbbi ülésén az alábbi javaslatokról hozott döntést:
Ászári Asszonyfektető
Arborétum- Híres lovak emlékhelye (Bábolna)
Öreg akácfa a Ménesbirtok udvarán (Bábolna)
Táti Német Nemzetiségi Dalkör
Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport
Kesztölci Szent Kelemen templom mozaik oltárképe

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Sajtó

Megosztás