Kategóriák: EsztergomHírek

Önkormányzati képviselőt fenyegetett és ütött meg Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség zaklatás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a férfi elkövetővel szemben.

A sértett esztergomi  önkormányzati képviselő, feleségével 2017. augusztus 04. napján az esti órákban Esztergomban, egy színházi előadásra ment. A nézőtéren az elkövető és a sértett egymással beszélgetni kezdtek, melynek során az elkövető megemlítette, hogy szülei a sértett választókörzetében építkeznek és vitájuk van a telekszomszédjukkal. A sértett közölte az elkövetővel, hogy a vitás telekügyben nem fog tudni neki segíteni, mivel az nem képviselői hatáskör, ezért forduljon a jegyzőhöz.

Az ittas állapotban lévő elkövető ezt követően ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megveréssel fenyegette.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az elkövetőhöz, megkérdezte tőle, hogy mi a problémája, mire az elkövető lefejeléssel fenyegette meg.

Az elkövető a színházteremből történő távozása közben elhaladt a sértett mellett, akit a kezében lévő  programfüzettel egy alkalommal hátulról fejbe vágott.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, amelyet az Esztergomi Járásbíróság bírál el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó