Kategóriák: DorogHírekSport

Dorogi sporthírek

A Dorogi Nehézatlétikai Club sportolói, a Dorogi ESE kézilabda csapatai, illetve az Új-Hullám SE úszói is remekeltek a hétvégén megrendezett bajnokságokon.

Szombaton került megrendezésre Érden a Peugeot PÉ-TA Kupa Sumo Utánpótlás Olimpia és az U-18-as korosztály számára az Országos Bajnokság. A Dorogi Nehézatlétikai Club sportolói is képviselték magukat a megmérettetésen, ahol remek eredményeket értek el. Mindemellett szintén szombaton rendezték meg Miskolcon a serdülő korcsoport számára a szabadfogású országos bajnokságot. A dorogi csapat 5 fővel képviselte magát a 145 fős mezőnyben.

November 18-án a dorogi Eötvös József Általános Iskola adott otthont a Kisiskolás Bajnokság Kézilabda U9 korosztályának 2. fordulójára. A játéknapon hét csapat vett részt. Mindkét dorogi csapat pályára lépett.
Eredmények:
Dorogi ESE I. – Tatabányai SC 10-9
Dorogi ESE II. – Kőkúti Sasok DSE 9-20
Dorogi ESE I. – Bábolna SE 41-1
Dorogi ESE II. – Hét Vezér SE 3-16

Nagy várakozás előzte meg az NB II-es női kézilabda bajnokság kilencedik fordulóját az északi csoportban. A szomszédvárak összecsapására már előzetesen minden helyet lefoglaltak, így telt ház várta a Dorog és az Esztergom összecsapását. Mindkét csapat az elmúlt fordulókban jó formát mutatott, az Esztergom egy héttel korábban megszerezte második győzelmét, a dorogi lányok pedig a második forduló óta minden mérkőzést győzelemmel zárták.
Felnőtt: Dorogi ESE – Esztergomi Vitézek RAFC 31-24 (16-11)
Ifjúsági: Dorogi ESE – Esztergomi Vezérek RAFC 38-14 (20-5)

Három második és egy harmadik helyet, valamint több értékes helyezést szereztek úszóink a november 18-án, a BVSC Uszodában megrendezett II. BVSC Őszi Kupa versenyen.
Érmeseink:
Tamás Izabella (2006) 200 m pillangóúszás 2. hely,
Meczger Sára (2005) 200 m mellúszás 2. hely,
Meczger Máté (2003) 200 m mellúszás 2. hely,
Dombrády Bence (2002) 200 m gyorsúszás 3. hely.

Forrás: dorogisport.hu
Fotó: Kornreich Gábor (Kondi Photo)

Megosztás