Kategóriák: HírekTát

Norvég zenekar járt Táton

A Musik-Land Utazási Iroda szervezésében október 13-án, péntek délután érkezett Tátra Bertil Jonny Hegge vezetésével a Norvégia középső részén található Steinkjer város fúvószenekara.

A vendégeket a Szladik Tibor művészeti vezető által dirigált Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar muzsikával fogadta a Kultúrház előtt.

A közös hangverseny nyitányaként a tátiak a norvég, a vendégzenekar pedig a magyar himnuszt játszotta el. A táti zenekar ezt követően három zeneszámmal köszöntötte a vendégzenekar tagjait és a nagytermet zsúfolásig megtöltő közönséget. Műsorukat a fúvós zenét kedvelő hallgatóság szűnni nemakaró tapssal jutalmazta. A színpadon helyet foglaló Musikklaget LIV 45 perces műsorában norvég zeneszerzők művei és modern zeneszámok hangzottak el. Az 1888-ban alakult együttest Annikén Hegge Forras karmester nő vezényelte. A koncert befejező részében a két zenekar tagjai együtt játszottak három magyar és három norvég darabot.

Az utolsó mű előtt Turi Lajos polgármester köszöntötte a jelenlevőket, köztük Oláv Berstad nagykövet urat, a Norvég Királyság Budapesti Nagykövetségének vezetőjét és Pordánné Balázs Ibolyát, a VOSZ megyei titkárát. A norvég nagykövet anyanyelvükön üdvözölte a vendégzenekar tagjait és tolmács segítségével a közönséget. Kifejezte örömét, hogy egy ilyen nagyszerű kulturális rendezvényen vehet részt. Hangsúlyozta a zene népeket összekötő szerepét.

További fotók>>

Videók>>

Forrás: tatkultur.hu
Fotó: Gortva Gábor

Megosztás