Kategóriák: EsztergomHírek

Hétszázezret sikkasztott

Az Esztergomi Járásbíróság L. I. Gy. vádlottat 2017. október 18-án kihirdetett ítéletével nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette, valamint 300 napi tétel pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, a napi tételek összegét 2000,- forintban határozta meg, továbbá vagyonelkobzást is elrendelt a vádlottal szemben 724.030,- forint összegre.

A bíróság által megállapított tényállás alapján L.I. vádlott az esztergomi székhelyű E.K. Kft. ügyvezetője volt 2013. december 12-ig. A vádlott 2013. februárjától decemberig 724.030,- forint értékben gyógyszereket, krémeket, vegyi árukat, fürdőlepedőket, ágyneműket, ágyneműhuzatokat, tárolókat, élelmiszereket vásárolt. A vásárlások összegéről a számlát a cég nevére állították ki. A számlák ellenértékét a vádlott utasítására kiállított kiadási pénztárbizonylat alapján a házi pénztárból kifizették a vádlott részére, aki a megvásárolt termékeket eltulajdonította.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményt hosszú időn keresztül, folytatólagosan követte el, enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét és azt, hogy a cselekmény elkövetése óta hosszú idő telt el.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbezést jelentett be.

Forrás: Tatabányai Törvényszék Sajtóosztály

Megosztás