Kategóriák: DorogHírek

A Dorogi Barangolások írója díszpolgár lett

A Zene Világnapján a Reformáció 500. évfordulójáról emlékeztek meg Dorogon, a József Attila Művelődési Házban, szeptember 29-én, pénteken.

Az esemény keretén belül átadásra került a Dorog Város Díszpolgára cím is, amit idén a Dorogi Barangolások cikksorozatunk írója, Kovács Lajos kapott meg.

Kovács Lajos kérdésünkre így fejezte ki magát, hogy milyen érzés volt a címet elnyerni: „Megható, felemelő érzés volt, nagyon sokan gratuláltak, bizony ilyet átélni mindennél többet ér. Ráadásul felolvasták az egész életemet, munkásságomat, ez bizony még nekem is meglepő volt. Kell néha ilyen összegzés ahhoz, hogy lássuk azt, ami megtörtént, s persze azt is, ami még hiány.”

Kovács Lajos 1982-től 2013-ig tanított a dorogi Zrínyi iskolában, valamint 1990-2013-ig igazgatója is volt az intézménynek. Több mint negyven éve publikál folyóiratokban, önálló kötetekben és több folyóírat alapító szerkesztője is. Mindemelett elmondhatjuk, hogy a dorogi helytörténet legjobb ismerője.

Újabb ismeretközlő tevékenysége, a Dorogi Barangolások sorozat, ami azokhoz is eljut, akik a könyveit még nem olvasták. Ez egy mini várostörténet sok olyan elemmel, amelyekre minden dorogi figyelmét érdemes felhívni. Az eddigi Dorogi Barangolások cikkei itt érhetők el!

Kovács Lajos életrajzáról és munkásságáról bővebben itt olvashatunk>>

dorogimedence.hu

Fotó: Madarász Tímea