Kategóriák: EsztergomHírek

Maratoni hosszúságú testületi ülés volt Esztergomban

Maratoni hosszúsági testületi ülésen döntött Esztergom képviselő-testülete rengeteg témakörben, szeptember 28-án, csütörtökön.

Néhány napirendi pont el is maradt, hiszen a délelőtt kilenc órakor kezdődő ülést Romanek Etelka polgármester délután kettő órakor berekesztette, mivel a vonatkozó szabályzat szerint az ülés hossza nem haladhatja meg az öt órát. Az elmaradt napirendi pontokról péntek reggel tárgyaltak.

Többek között döntöttek az új állások létesítéséről az óvodákban, a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat kiírásáról, látgatói jegy bevezetéséről a gyermeküket edzésre kísérő szülők számára a strandra, a Babits és Arany iskolák felújításáról, egy kertvárosi lámpás közúti csomópont valamint a Petőfi utcai körforgalom mielőbbi megépítéséről valamint egy, nagyrészt támogatói forrásból megvalósuló új Prímás-szigeti sportcsarnok építéséről.

Továbbá a testület döntött arról is, hogy a Simor János utca 30. szám alatti ingatlant is adásvételi szerződés révén megvásárolja az önkormányzat 42 millió forintért, az új piac kialakítása céljából.

A részletes döntéseket, látványterveket, illetve fényképeket Esztergom város hivatalos honlapján tekinthetjük meg!

Fotó, forrás: esztergom.hu