Kategóriák: DorogHírek

Erdélybe kirándulhattak a dorogi gimisek

A dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Szakközépiskola 10/A osztályos tanulói egy pályázat keretében erdélybe kirándulhattak, a végzős diákok pedig a Sziklakórház- és Atombunker múzeumba látogattak el.

A gimnázium 10/A osztályos tanulói a Ady Endre nyomában – Határtalanul! pályázat keretein belül négy napos utazáson vettek részt szeptember 18-21. között Erdélyben. A túrán Ady Endre nyomán haladtak Nagykárolyon, Érdmindszenten, Kolozsváron és Nagyváradon át egészen Zilahig. Nagy költőnk életén és művészetén kívül a Tordai Hasadékban és a sóbányában sétálva megismerték az erdélyi táj szépségét. Tanulságos volt látni a határon túli magyarok életét, azt, ahogyan a magyarságukat őrzik ottani honfitársaink. Tavasszal a zilahi iskola tanulóit látjuk vendégül.

Szeptember 22-én pedig a gimnázium végzős diákjai a budapesti Sziklakórház- és Atombunker Múzeumba látogattak. A budai vár gyomrában a II. világháború és az 1956-os forradalom idején működő kórházban eredeti berendezések között viaszbábukkal elevenítették meg az akkori állapotokat. Az atombunkerben a bombázásokról és hatásairól tágították a diákok ismereteit. Az egy napos kirándulást „A Szikla” Múzeumi Alapítvány által kiírt pályázaton nyerték.

Fotók, forrás: Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola Dorog Facebook oldal