Kategóriák: EsztergomHírek

Megszavazták az évi 80 milliót az esztergomi kórháznak

Az esztergomi önkormányzat évente 80 millió forinttal támogatja a Vaszary Kolos Kórház szülészeti osztályának megmaradását. Ez az összeg az osztályon dolgozó szakorvosok bérére és az ügyeleti ellátás díjaira fordítható – tájékoztatta a polgármester a képviselő-testület szeptember 19-i, keddi döntéséről az MTI-t.

Romanek Etelka (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy 2017 utolsó negyedévére 30 millió forintot kap a kórház, és ebből az összegből tízmilliót eszközvásárlásra is fordíthat az intézmény.

További támogatásként a testület megszavazta, hogy a kórház tíz orvosának havi ötvenezer-ötvenezer forint lakhatási támogatást nyújt. A hozzájárulást olyan orvosok kaphatják, akik szerződést kötnek az önkormányzattal – ismertette a polgármester.

A szülészet támogatását Kanász Gábor főigazgató kérte az önkormányzattól, a polgármester ezután hívott össze rendkívüli ülést.

A főigazgató a képviselők által tárgyalt előterjesztésben bemutatta, hogy az orvosok elvándorlása miatt a szülészet a megszűnés határára jutott, új orvosok nélkül csak a szakrendeléseket és az egynapos beavatkozásokat tudják elvégezni.

Szükséges lenne az osztály teljes spektrumának megőrzése, de a szülészetben általános magas órabérek miatt ezt önerőből lehetetlen megvalósítani – írta levelében a főigazgató

A Vaszary Kolos Kórház Komárom-Esztergom megye második legnagyobb egészségügyi intézménye, évente 19 ezer fekvő- és 400 ezer járóbeteget lát el.

Forrás: MTI
Fotó: Google

A kemma.hu Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt és Dr. Kanász Gábor kórház igazgatót kérdezte a támogatás, illetve a korábbi dorogi összevonás kapcsán. Az általuk készített interjút itt olvashatjuk el!

Megosztás