Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Német nemzetiségi fesztivál Nyergesújfaluban

Idén Nyergesújfalu adott otthont a megyei német nemzetiségi kulturális fesztiválnak, ahol többen is jelentős megyei elismerést vehettek át.

A vendégek a Nyergesi János térről vonultak a Zafféry Károly Szalézi Középiskola tornatermébe. A helyszínen dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Waldman-né Baudentisztl Éva, a megyei német nemzetiségi önkormányzat elnöke, Popovics Gyögy, a megyei közgyűlés elnöke és Mihelik Magdolna, a házigazda település polgármestere mondott köszöntőt.

Az ünnepségen elismerésben részesült és a Für das Deutschtum des Komitates Komorn-Gran kitüntetést kapta Stréhli György zenész, Schneider Richárd pedig a Rieder Antalról elnevezett megyei ifjúsági díjat vehette át. Ezúton is gratulálunk nekik a kitüntetésekhez és további sikereket, kitartást kívánunk a hagyományőrzés terén!

A program további részében tizennyolc csoport lépett színpadra: többek között Csolnokról, Vértessomlóról, Alsógalláról, Környéről, Felsőgalláról, Leányvárról is érkeztek fellépők, de a tarjáni és a máriahalmi dalkör sem maradt otthon.

Fotó, forrás: kemoh.hu