Kategóriák: DorogHírek

Esőben is szép számmal látogattak ki a Bányásznapokra

Sikeresen zajlott a Bányásznapi ünnepségsorozat Dorogon. Habár szombaton az idő nem kedvezett a szórakozni vágyóknak, mégis rengetegen látogattak ki a koncertekre és a tűzijátékra.

Pénteken koszorúzást tartottak a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyen, melyet 2015-ben az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület kezdeményezésére a Baumit építtetett az ország jelentős kőbányáiból szállított kőtömbök felhasználásával, amelyek a szakmai összefogást szimbolizálják. Délután a Jubileum téren a The Rugo Band és a CA/CD mellett a P-Mobil élő nagykoncertjén vehettünk részt.

Szombaton a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekarának közreműködésével az Otthon téren a dorogi bányászat és a bányakatasztrófák áldozatainak emlékműve előtt koszorúztak a bányász szervezetek, Dorog Város Önkormányzata. Tisztelete jeléül a megyei közgyűlés elnöke, Popovics György is elhelyezte az emlékezés virágait. A koszorúzás percei után a magyarhoni aknamélyítés megkezdésének 110. évfordulójára állított emlékfát Kárpát Csaba nyugalmazott vezérigazgató-helyettes leplezte le. Az évforduló tiszteletére a Bányász Kulturális Egyesület Aknamélyítő Körének szervezésében emlékülést tartottak a művelődési házban. Az ünnepségek után 16 órakor amatör fellépőkkel indult a Jubileum téri vigasság, őket követte Auth Csilla, a Zanzibár és a Kelemen kabátban. Habár az idő nem kedvezett a szórakozni vágyóknak, még is rengetegen jelentek meg a téren a koncertekre, illetve a tűzijáték megtekintésére.

Vasárnap a gyermekműsorok mellett dzsesszes hangulatot varázsoltak a színpadra délután és este, hiszen fellépett a Delight INC., a Papa Jazz Seven és a Budapest Jazz Orchestra.

Tóth Krisztián a tűzijátékot meg is örökítette:

 

Valovics László jóvoltából pedig a P-Mobil koncertet nézhetjük vissza:

 

Forrás: dorog.hu, dorogimedence.hu
Címlapfotó: Kiss Lászó, Valovics László

Megosztás