Kategóriák: DorogHírek

Fémtörmelékeket szórtak szét a dorogi utakon

A dorogi Mária utcai vasúti átjáró, a Köztársasági út, illetve a dorogi és az Esztergom-kertvárosi SPAR között nagy mennyiségű fémtörmelékeket szórtak szét hétfőn – értesült az esetről a regio33.hu

A dorogi rendőrkapitányság az alábbiakról tájékoztatta a portált:

“Tájékoztatom, hogy 2017. augusztus 28-án egy ismeretlen tehergépkocsi Dorogról Esztergom felé haladva rakfelületéről elszórta rakománya egy részét, mely az úttestre szóródott. Ezen rakomány valamiféle fémforgács volt, ami valóban alkalmas volt arra, hogy az arra közlekedők járműveiben kárt okozzon. Esztergom területén feltalálásra került az érintett jármű, melynek vezetőjével szemben közlekedési bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya eljárást indított. Tekintettel arra, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság területén bekövetkezett közlekedési bűncselekmények helyszínelése és nyomozása vonatkozásában az Esztergomi Rendőrkapitányság rendelkezik illetékességgel, további tájékoztatást az ügyben ők adhatnak.”

A törmelékek minden bizonnyal a dorogi vasútállomásról, illetve az ott zajló felújítási munkálatokból származnak. A közösségi médián keresztül többen is arról számoltak be, hogy több apró darab is a gumiabroncsaikba fúródott, ami számos esetben defekthez vezetett, komoly anyagi kárt okozva ezzel a gépjármű tulajdonosának.

A takarítás már a napokban megtörtént az utakon, de a törmelékek szinte az aszfaltba fúrodtak, így sok helyen még megtalálhatók a darabok.

Forrás: regio33.hu
Fotó: Facebook