Kategóriák: EsztergomHírek

Sikeresen zajlottak a Szent István Napok

Az Esztergomi Szent István napi Városi rendezvénysorozat három helyszínen a Várhegyen, a Rögbi Klubban és a Szent Tamás hegyen került lebonyolításra augusztus 11-e és 20-a között.

A rendezvénysorozat főszervezője, Piroska Krisztián elmondta, hogy a Fesztiválsziget Esztergom szervezésében idén már hetedik alkalommal került megrendezésre az esztergomi Szent István napi zenei,bor és  kulturális fesztivál. A rendezvény Esztergom város támogatásával valósult meg.

A gazdag fesztiválprogramot hatalmas érdeklődés kísérte, a vendégek, melyek száma a két hétvégén elérte a 15000 főt, többféle zenei stílus közül választhattak, minden korosztály találhatott magának érdekes előadást.

A rendezvényen, számos helyi együttes mellett fellépett többek közt Ganxsta Zolee és a Kartel, Tankcsapda, Kárpátia, Gájer Bálint, Király Viktor és zenekara, Ladánybene 27, Kocsis Tibor, Radics Gigi és zenekara.

A kiváló zenés programokon kívül sikert aratott a vendégek körében a Mesterségek Udvara kiállítás. Ingyenes gyermekprogramok, táncelőadások, történelmi jellegű lovagi bemutatók is színesítették a fesztivált, ezek a várhegyi történelmi játékokkal együttműködve valósultak meg. A két helyszín nagyon jól kiegészítette egymást nagyszerű szórakozási lehetőséget nyújtva a helyieknek és a távolabbról érkezőknek is.

Az eseményről készült fényképek itt tekinthetők meg.

Fotó, forrás: Fesztiválsziget Esztergom