Kategóriák: DorogHírekSport

Remekeltek a dorogiak

A labdarúgó NB II 4. fordulójában az eddig hibátlanul álló, éllovas Nyíregyháza Spartacus meglepetésre 3–0-ra kikapott a lista végén szereplő Dorogtól.

Az első három fordulóban egyaránt három pontot szerző, így hibátlanul éllovas Nyíregyháza Spartacus győzelmi reményekkel érkezett Dorogra, a nyeretlen hazaiak azonban megtréfálták a szabolcsiakat. A Dorog Faragó Tamás találatával már a 3. percben előnybe került, majd negyedórával később Simon Attila értékesített egy büntetőt. A Szpari nagyot küzdött a folytatásban, azonban nem tudott közelebb lépni a taktikusan játszó és jól védekező ellenfeléhez, sőt, sérülés miatt le kellett cserélnie első számú kapusát, Jova Leventét, majd az őt helyettesítő Hermány Bence a második félidő ráadásában kapitulált, így a Dorog 3–0-ra győzött.

Tóth Csaba szakmai vezető értékelése a meccsről: A mai napon történelmet írt a csapat. Az egyik dolog, hogy mentálisan és taktikailag is úgy játszottak, ahogyan mi azt elvártuk és kértük tőlük. Másodszor pedig végre sikerült a hazai közönség előtt a várva várt győzelmet megszerznünk. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten győztünk. Úgy készültünk fel a Nyíregyháza ellen, hogy centire pontosan megterveztünk mindent. Minden taktikai dolgot betartottak a fiúk, ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Egységesek voltak, mentálisan felkészültek és ma egy igazi csapatot láthattunk a pályán. Nem voltak egyéni hibák, nagyon jól működtek együtt a játékosok.

Schindler Szabolcs vezető edző értékelése a meccsről: Verebes József, egykori mesterem szavait tudnám idézni: Örülök neki, hogy megérkezett a 4. fordulóban a csapat a bajnokságba. Ami az előző hetekben jellemezte a csapatot, hogy rengeteg volt az egyéni hiba, az ma nem volt. Fegyelmezett volt a csapatvédekezés. Az előző hetekben nüanszokon csúsztunk el, mert valami mindig hiányzott. A mai meccsen úgy érzem egyértelmű volt a győzelmünk, nem is fért hozzá kétség. Nagyon sok jó egyéni teljesítmény volt. Nem is nagyon tudtunk cserélni, hiszen mindenki jól teljesített. Nagy gratuláció a csapatnak, de ez csak egy meccs volt. Ez a győzelem remélem visszaadja a csapat hitét, dolgozni, koncentrálni kell továbbra is.

A mérkőzés végén a Dorogi FC a 18. helyről a 9. helyre tornászta fel magát!

Részletes információ a mérkőzésről>>

Forrás: nemzetisport.hu, dorogifc.hu
Fotó: nemzetisport.hu

Megosztás