Kategóriák: EsztergomHírek

Határon átnyúló kerékpárkölcsönző

Esztergomban a jelenlegieken kívül további helyeken, Párkányban pedig hat ponton épül ki kerékpáros kölcsönzőállomás – számol be az információról az igom.hu

Múlt hónapban ülésezett a Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program Monitoring Bizottsága. A testület ülésén többek között döntést hozott a tavaly benyújtott pályázatok támogatása kapcsán.

Esztergom és Párkány Önkormányzata közösen nyújtott be pályázatot, amelyen 930 ezer euró támogatást nyertek el, az Esztergomban már négy éve működő kerékpárkölcsönző rendszer fejlesztésére, illetve párkányi kiépítésére. Ennek köszönhetően Esztergomban a jelenlegi kölcsönzőpontokon kívül további helyeken lesz majd lehetőség kerékpárkölcsönzésre.

A határon átnyúló pályázati támogatásnak köszönhetően Párkányban hat ponton épül ki kölcsönzőállomás, 90 dokkolóval. Esztergomban növekszik a kölcsönözhető kerékpárok száma, illetve harminc elektromos kerékpár is kölcsönözhető lesz. Párkányba tizenöt elektromos, és harminc sima kerékpárral épül ki az új rendszer. A támogatásnak köszönhetően a két település között egy újabb „híd” épül ki, szorosabbá téve a térségi együttműködést.

Fotó: iho.hu
Forrás: igom.hu