Idén már hatodik alkalommal hirdetik meg az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretében zajló főzőversenyt Esztergomban.
A rendezvényen keresik Esztergom Ételét is, ami egy főzőverseny keretében kerül kiválasztásra. A kulináris megmérettetés célja, hogy a versenyzők a tájjellegű étel hiányában, magyar alapanyagokból megfőzzék Esztergom Ételét. Nevezni szeptember 1-ig lehet.
A szervezők eltökélt célja, hogy minden évben megtalálják azt az egy ételt, amely nemcsak gasztronómiailag emelkedik ki a mezőnyből, de valamilyen módon, akár elnevezésében, akár ízében kapcsolódik a városhoz. Az elmúlt évek során olyan fogások kápráztatták már el a zsűrit, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával vagy a Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel. Tavaly a Szarvasérme őszi finomságokkal elnevezésű étel remekelt.
A legjobbak idén se maradnak jutalom nélkül, a verseny fődíjaként ugyanis százezer forint üti a csapat markát, emellett ételük felkerül a legjobb esztergomi éttermek étlapjára, és meglepetés ajándékokkal is készülnek a szervezők.
Ezek megszerzéséhez viszont az kell, hogy lenyűgözzék a fesztivál sztárséfjét, Buday Pétert és a zsűri valamennyi tagját.
Az Esztergom Étele főzőverseny nem csupán egy gasztronómiai Ki mit tud?, hiszen teljes ízében esztergomi és egy kiváló szombati program családoknak, baráti társaságoknak.
A versenyre bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves és visszaküldi megfelelően kitöltve a jelentkezési lapot elektronikus vagy postai úton, szeptember 1. éjfélig.
Nevezési cím:
E-mail cím: esztergometele@gmail.com
Postacím: 2500 Esztergom, Árok utca 3.
A verseny helye: Esztergom – Erzsébet park
A verseny ideje: 2017. szeptember 9. 15:00
A főzőversennyel kapcsolatos további információk a fesztivál honlapján és közösségi oldalán találhatók:
web: www.izekkorokhangulatok.hu
facebook: https://www.facebook.com/