Kategóriák: Hírek

Völgyválasz Nyergesújfalun

Augusztus első péntekén köszöntővel, egyházi liturgiával vette kezdetét a háromnapos Völgyválasz Nyergesújfalun. A meleg ellenére rengetegen gyűltek össze az eseményre és mégtöbben vettek részt az esti koncerteken.

A pincesorokhoz vezető úton található Szent Donát szobornál Mihelik Magdolna polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a nagyszínpadon Völner Pál államtitkár, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és Polhammer László, a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend nagymestere osztotta meg ünnepi gondolatait.

Popovics György jó hírekkel érkezett, hiszen a közeljövőben Nyergesújfalut sem kerülik el a fejlesztések: a megyei önkormányzat által koordinált TOP keretében megújul a helyi óvoda és bölcsődei helyek kerülnek kialakításra, a művelődési ház és könyvtár energetikai korszerűsítésen esik át, de fejlődik a Szent Mihály Idősgondozási Központ is.

A programok szombaton is folytatódtak: a színpadon különböző dalkörök, kórusok és együttesek biztosították a jó hangulatot, a völgyben pedig hűvös pincék várták a borkedvelőket!

Címlapfotó, forrás: kemoh.hu
Második fotó: Honeybest Facebook oldala

Megosztás