Kategóriák: DorogHírek

Véget ért a Student Police program

A nyáron ismét Student Police feliratos, a Rendőrség és Dorog város címerével ellátott pólóban járták a fiatalok Dorog legforgalmasabb utcáit és tereit.

2015 nyarán kapcsolódott be a Dorogi Rendőrkapitányság a Student Police programba azzal a céllal, hogy a diákok bevonásával a bűn és baleset-megelőzés egy új formáját próbálják ki. A város önkormányzata az első pillanattól az egyen pólók biztosításával segíti a program megvalósulását.

A rendőröket segítő önkéntes diákok főként szórólapokat osztanak, szükség esetén segítséget nyújtanak azoknak, akik hozzájuk fordulnak. Az idei év kiemelt feladata a tragédiák megelőzése érdekében a parkoló járművek ellenőrzése volt, hogy az extrém melegben a járművek vezetői nem hagytak-e alvó kisgyermeket, vagy állatot a bezárt járművekben.

A nyári szünidei programban 23 diák vett részt, akik a reggeli óráktól délutánig járták a várost. A fiatalok szinte kivétel nélkül a helyi Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanulói, nagy részük a rendészeti tagozat tanulója. A programban töltött idő elszámolható az érettségire készülő diákok önkéntes közösségi szolgálatába.

Forrás: dorog.hu
Fotó: police.hu

.