Édesanyja után dobta a fejszét a kesztölci férfi

Egy asszony vitába keveredett a fiával, az italozó életmódja miatt Kesztölcön. A vita odáig fajult, hogy a férfi halálosan megfenyegette édesanyját, amiért megszólta állapotát. A megrémült asszony a háza felé próbált menekülni, ekkor viszont a férfi egy fejszét dobott utána. Szerencsére nem jól célzott, így a nő megúszta a balesetet.

Az Esztergomi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett  zaklatás vétsége miatt emelt vádat az 53 éves férfivel szemben.

Az asszony és a fia között rendszeresek a veszekedések a férfi italozó életmódja miatt. Az ittas férfi 2017. június 19. napján, az esti órákban megjelent édesanyja kesztölci házánál. Az asszony szóvá tette a férfi állapotát, ezért őt a férfi félelemkeltés céljából megfenyegette azzal, hogy megöli. A fenyegetéstől megrémült sértett a ház felé menekült. A férfi ekkor az udvaron lévő fejszét a kezébe vette, és az édesanyja után dobta. A fejsze az asszony mellett ért a földre, a sértettnek sérülése nem keletkezett.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Fotó, forrás: Magyarország Ügyészsége (ugyeszseg.hu)