Kategóriák: DorogHírek

Dorogi busz- és vasútállomás

A dorogi busz- és vasútállomás épületkomplexum 2018 őszére készül el. Az autóbuszok a Hantken Miksa utcán keresztül fognak érkezni az állomásra. A Városháza (Fortuna) buszmegálló ezután is megmarad.

A dorogimedence.hu szerkesztősége a NIF Zrt. kommunikációs igazgatóját, Karcagi Orsolyát kérdezte a jelenleg épülő busz- és vasútállomás részleteiről. Cikkünkben a feltett kérdések után kiemelve olvashatók a válaszok.

A jelenlegi vasútállomás a Mária utcából nyíló Vasút soron közelíthető meg gépjárművel, gyalogosan pedig az Intézmények Házát és a Művelődési Házat összekötő aluljárón keresztül. A buszállomás megépítésével a Hantken Miksa utcából is megközelíthető lesz a közlekedési komplexum? Új útvonalat terveznek a buszok befogadására, vagy pedig a jelenleg keskeny Hantken Miksa utcát tervezik kiszélesíteni? Amennyiben a jelenlegi út kiszélesítése szerepel a tervek között, akkor megváltozik a forgalmi rend is? (Az utca végén jelenleg jobbra kanyarodva folytatódik a főútvonal, szembe az állomás felé pedig a mellékútvonal).
A Hantken Miksa utca kerül átépítésre. A forgalmi rend nem változik.

Várhatóan mikor készül el a vasútállomás felújítása, illetve a buszállomás megépítése?
A vasútállomás épületének felújítása és a buszállomás várhatóan 2018. szeptember 30-ra készül el.

Az említett Hantken Miksa utca elején van jelenleg a városháza megállóhely az autóbuszok számára, ezek a megállóhelyek megszűnnek az új buszállomás kapcsán, vagy továbbra is megállóhelynek fognak számítani?
A kérdésben szereplő megállóhelyek továbbra is megállóhelynek fognak számítani.

Minden autóbusz letér majd az új állomásra, vagy pedig lesznek olyan járatok, amik nem érintik azt?
A kérdés megválaszolásban KNYKK képviselői illetékesek.

A jelenleg aluljáróként funkcionáló létesítmény megmarad, vagy pedig az új forgalmirend kialakításnak köszönhetően elzárásra kerül?
A jelenleg aluljáróként funkcionáló létesítmény továbbra is megmarad.

Nem utolsó sorban, a Hantken Miksa – Esztergomi út – Táncsics Mihály utca kereszteződésében terveznek körforgalmat, vagy egyéb lámpás kereszteződést?
Ebben a kereszteződésben nem tervezünk sem körforgalmat, sem lámpás csomópontot.

Ezúton is köszönjük a válaszokat!

Fotók: dorogimedence.hu (munkálatok a vasútállomás környékén)