Kategóriák: EsztergomHírek

Múzeumok Éjszakája Esztergomban

A MNM Esztergomi Vármúzeuma színes programmokkal vár minden érdeklődőt a Múzeumok Éjszakája alkalmából június 24-én. A várséta és az éjszakai játék mellett a Várudvarban a Strigonium Consort régizenei együttes ad koncertet, a Lipót-teraszon pedig Csipkés Sándor zongoraéjszakáját hallgathatjuk meg.

A Múzeumok Éjszakáján az idei évben lesz valami új, valami egyedülálló, amit még soha korábban nem tehettél meg ezen az estén! …Szent Iván éjszakáján nem jutnak el mindenhová a Várat övező fáklyák fényei… a sötét és ijesztő éjjeli Vár számos történetről mesél… Lesd meg milyen izgalmas egy zegzugos, középkori Vár, amikor már minden fény kihunyt. Gyere el, és fedezd fel a Vár titkait!

Az éjjeli kalandhoz egy iránymutató kalandlapot kapsz, ami végig kalauzol a sötét, sejtelmes terekben. De jól figyelj, mert az éjjeli Vár veszélyes is! Az úton kérdésekre kell választ találnod ahhoz, hogy az egyik térből a másikba tovább haladhass. A sikeres Út után a kalandlapod hagyd nálunk a neveddel, mert a hibátlan megfejtők között, egy ajándékot sorsolunk ki. Erről a Múzeumok Éjszakája utáni héten, a honlapunkon és a Facebook oldalunkon olvashatsz majd.

Amit mindenképp hozz magaddal az egy jól működő zseblámpa! Máskülönben nem tudsz részt venni az éjjeli játékon.

Diákjegy 14 éves korig: 500Ft
Felnőtt jegy: 1000Ft

Ne feledjétek, hogy az Esztergomi Várban vásárolt jeggyel az MNM Balassa Bálint Múzeumát, a Babits Mihály Emlékházat, valamint az MNM Esztergomi Vármúzeumát támogatjátok.

Forrás: varmegom.hu, lipotterasz.hu