Kategóriák: CsolnokHírek

KRESZ nap Csolnokon

A Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület június 8-án és 9-én rendezte meg a II. Köteles Ferenc KRESZ Napot. A program célja, hogy a csolnoki gyermekek friss KRESZ tudással menjenek a nyári szünidőre.

A csolnoki egyesület fontosnak érzi, hogy a gyerekek tisztában legyek a KRESZ alapvető szabályaival, ezért is rendezik meg minden évben ezt az eseményt. Csolnokon a Szent János Parkban, egy mobil KRESZ-park segítségével felállítottak egy pályát, ahol a gyerekek nem csak az ügyességüket kell, hogy alkalmazzák, de a tudásukra is szükség van, ugyanis a pályát különböző közlekedési táblák tarkítják, így nem séta-galopp a mutatvány. Mielőtt a gyerekek rátérnének a pályára, az egyesület egyik kollégája gyorstalpalót tart nekik a táblák jelentéséről. A gyerekek kerékpárral, rollerrel, de voltak, akik görkorival mentek végig a nyomvonalon.

A két napos rendezvény első napján az ovisokat és a felső tagozatos diákokat várták a helyszínen. Az ovisoknak igyekeztek könnyebb, játékosabb pályát felállítani, viszont a felsősöknél komolyabb akadályok is voltak, mint például libikóka, és rázópad, amin át kellett hajtani. Az ovisok, akik épp nem bicikliztek, azok kipróbálhatták az elektromos kisjárgányok valamelyikét. A felső osztályosoknak nem csak egy pályával készültek, hanem papíron is tesztelték tudásukat, hiszen egy 15 kérdésből álló tesztlapot írattak meg velük, majd a Polgárőrök és a Rendőrség munkatársával közösen kijavítva és átbeszélve értékelték azokat. A kérdéssoron átlagosan 10 helyes válasz született, így nem is volt olyan rossz a tudásuk, de lehetne jobb is, ezért az iskola vezetésével közösen dolgozik az egyesület, hogy ez az eredmény jobb legyen.

A csütörtöki napon mintegy 100 ovis lurkót és 100 felső tagozatos diákot mozgattak meg, amit a pénteki napon még 100 alsó tagozatos tanuló követett. A csütörtöki napot a dorogi Rendőrkapitányságnak köszönhetően egy rendőr jelenlétében vezényelték le. A pénteki napon szintén jelen volt egy járőr, azonban ekkor az esztergomi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságról is érkezett egy szolgálati jármű. A gyerekek ennek köszönhetően közelebbről is megismerkedhettek a rendőr- és tűzoltóautóval, azok felszereltségével, valamint az egyenruhákkal egyaránt.

A program alatt minden gyermek kapott egy kitűzőt, üdítőt valamint a nagy hőségben jégkrémet is majszolhattak. A visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát, és már alig várják a következő ilyen rendezvényt.

Az egyesület célja tehát nem is lehet más, minthogy jövőre is megrendezzék ezt az eseményt, hogy a gyerekek minél felkészültebbek legyenek a nyári szünidőre, ezzel is csökkentve az esetleges balesetek számát.

Megosztás