Kategóriák: Hírek

Kender termesztéssel fizette adósságát

Első fokon a férfit négy, párkányi dílerét öt és fél év börtönre ítélték, miután kiderült, hogy előbbi vadkendert termesztett az utóbbi megbízására. A döntés nem jogerős – értesült az esetről a kemma.hu

Az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószer forgalomba hozatalával elkövetett bűntett kísérlete miatt indított eljárást a két vádlott ellen. A legutolsó tárgyaláson a bíróság mindkét férfit bűnösnek találta. Az elsőrendű vádlottat négy, a másodrendűt pedig öt és fél évnyi börtönre ítélték. A döntés nem jogerős, mert az ügyész, a védők és a vádlottak egyaránt jelezték fellebbezési szándékukat. A végső szót a Győri Ítélőtábla fogja kimondani.

Az elsőrendű, N. S. 2013-ban ismerkedett meg magyar társával, aki évek óta Esztergommal szemben, a szlovákiai Párkányban lakik élettársával és közös gyermekükkel. Attól az időponttól kezdve, csaknem két éven át, váltakozó gyakorisággal vásárolt különböző mennyiségű marihuánát a másodrendű vádlottól. A tiltott árut mindig a Mária Valéria-híd szlovákiai oldalán vette át és fizette ki annak ellenértékét.

Forrás: kemma.hu
Fotó: illusztráció