Kategóriák: DorogHírek

Felsőboldogfalván jártak a dorogiak

Testvértelepülésünk, Felsőboldogfalva meghívását elfogadva harminc fős delegáció utazott Székelyföldre Dorog város képviseletében – írja Dorog város a honlapján.

A dr. Tittmann János polgármester által vezetett küldöttséget Sándor József felsőboldogfalvai polgármester és a képviselők június 2-án fogadták a művelődési házban. A szíves fogadtatás másnapján, a csíksomlyói búcsúra zarándokolt el a küldöttség, ahol több százezer emberrel egyetemben közösen hallgatták meg a misét a pünkösdöt megelőző nap, a 2017-es búcsú mottója – Tarts meg minket őseink szent hitében! – jegyében. Évről-évre több százezren gyűlnek itt össze pünkösd szombatján a nagymisére.

A csíksomlyói mise másnapján a felsőboldogfalvai református templomban várta a dorogiakat Moldovan Radu lelkipásztor. Dr. Tittmann János polgármester a műemlék épület felújításának támogatására – a 2017. évi költségvetési rendeletünkben elkülönített – pénzösszegről szóló oklevelet átadta a lelkipásztornak. Moldovan Radu bemutatta a műemléket. A ma álló református templom elődjének története a 12. századig jóval a reformáció előtti időkre vezethető vissza.

Az oklevél átadását követően Elismerő Emléklapot adtak át a templomban dr. Tittmann János Dorog Város Képviselő-testülete nevében Bende György részére, kiemelkedő egyházi és közéleti munkásságának elismeréséért. Húsz éves szolgálati ideje alatt számtalan műszaki problémát oldott meg. A felújított templom harangjainak elavult elektronikája helyett modern vezérlést készített. Ellátta a gondnoki feladatokat. Aktív résztvevője volt a családi napoknak, templomi rendezvényeknek. Munkájával segíti a Máltai Szeretetszolgálatot. Húsz éves egyházközségi képviselő-testületi elnöksége alatt mindig a legjobb tudásával, oltárszolgálatával a hitet, a híveket és az egyházközséget szolgálta. Két Pápai Áldásban részesült, kiérdemelte a Szent Adalbert Díjat. Megromlott egészségi állapota miatt, valamint a 2017-es új Egyházközségi Képviselő-testületi Szabályzatot szem előtt tartva január 31-én lemondott világi elnöki tisztségéről.

Bende György miután átvette az elismerő emléklapot, elmondta, hogy hálás azért, hogy a városi delegáció tagjaként feleségével részt vehetett a csíksomlyói zarándoklaton, ahol imádkozott a családjáért, barátaiért, városunkért és a városvezetőségért.

A felsőboldogfalvai templom meglátogatása után a delegáció az alsó-rákosi vulkánhegyet tekintette meg. A bazaltbányáról Sándor József polgármester tartott érdekes előadást. A területen hatalmas tengerszemként ragyogó tavat is megcsodálták a kirándulók, majd a kőhalmi vár spirális építészeti különlegességét tekintették meg.

A dorogi küldöttség június 5-én tért haza Székelyföldről, ahol a testvértelepülésünkön élőkkel még erősebbre fűzték a kapcsolatokat.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás