Kategóriák: HírekKesztölc

Hódító Túrák 2

A Hódító Túrák sorozat második állomását Kestölcön rendezték meg, a meleg ellenére rengetegen vágtak neki az útnak, összesen 240-en.

A résztvevők két távon indulhattak: Kétágú-hegy felé oda-vissza (9,7 km), valamint Postás-úton fel, majd a Kétágú-hegy felé vissza (8,6 km). Mind a két táv a kesztölci erdészháztól indult és a fekete-hegyi sasfészekhez tartott.

Nyírő Andrást a Virágzó Kesztölc Egyesület elnökét kérdeztük a túráról.

András elmondta, hogy sokan érkeztek Dorogról is. A Barangoló kalandorok pedig különbusszal érkeztek a túrára. A legfiatalabb túrázó egy 20 hónapos fiatalember volt, akit az édesanyja és a nagynénje vitt fel a Sasfészekhez.

A túra szervezésében mindenki részt vett Kesztölcről, aki élt, és mozgott. Az Önkéntes tűzoltók ifistái irányították a túrázókat, az Erika Cukrászda pogácsát, a Szivek Pince bort, a Pilisi Levendula szörpöt adott a rendezvényhez. A szervezést a Virágzó Kesztölc Egyesület önkéntesei adták – tette hozzá.

Ezzel avattuk fel az első kesztölci bakancsos menedékházat, az Erdészházat, amit a Virágzó Kesztölc Egyesület üzemeltet. Itt 12 ággyal fogadjuk a vendégeket, reggelit helyi termékekből, sajtból, tejből és kolbászból kínálunk. Lesz lehetőség kerékpárbérlésre is a turistaszállónál – emelte ki András.

A túra két ágon haladt, volt egy békésebb, családi útvonal, és a keményebb út, ami a Postás Úton sziklás kaptatóján vezet fel.

A Sasfészek turistaháznál a dorogi természetjárók segítették a kirándulók fogadását, Kardos Jenő, a szakosztály elnöke megmutatta a gyerekeknek a turistaházat. Fent fröccsel, levendulaszörppel, pogácsával frissítettük a kirándulókat.

A túra végén Srinath Badiger indiai jógaoktató tartott levezető, nyűjtó gyakorlatokat. A túra vidám szlovák zenére indult, a Szász Duó biztosította a jó hangulatot a rajtnál.

A Hódító Túrák előző állomását a Dorogi Sport szervezte, és ennek keretében a Getére juthattunk fel. A záró állomás ősszel lesz, a Lábatlan Go rendezvényen. Aki legalább két túrán résztvett, emlékplakettet kap.

A Nyerges TV képgalériája>>

dorogimedence.hu

Fotók: Nyerges TV Facebook oldala

Megosztás