Kategóriák: DorogHírek

Ismét főszerepben a dorogi egészségügy

Mint korábban írtuk, aláírást gyűjtöttek a dorogiak a kórházegyesítés ellen. Előző cikkünkben közöltük, hogy az államtitkár úr május 25-én, csütörtökön ellátogat Dorogra az egyesítéssel kapcsolatban. Dr. Völner Pált a megbeszélésen tájékoztatták, hogy 5700 aláírás gyűlt össze a kórházegyesítés ellen.

A dorogi és az esztergomi egészségügyi intézmények egyesítésével kapcsolatban a térségi polgármestereknek tájékoztatót tartottak a dorogi városházán május 25-én, csütörtökön – írja Dorog város a honlapján.

Az eseményen részt vett dr. Völner Pál államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Dr. Tittmann János hangsúlyozta: a térség lakossága az egyesítés okára és következményeire még nem kapott választ. Elmondta, hogy az elmúlt napokban mintegy 5700 aláírás gyűlt össze a Tiltakozunk a dorogi, az esztergomi kórházak egyesítése ellen! kérdőívein.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: a legfontosabb dolog, hogy a betegek érdekei nem sérülhetnek. A szakdolgozók ügyében elmondta, mivel az egészségügy amúgy is létszámhiánnyal küzd, ezért nem várhatók elbocsátások. A juttatások változásának kérdésére – miszerint a dorogi egészségügyisek cafetéria-támogatást kapnak, az esztergomiak viszont nem – azt válaszolta, hogy bár nem ugyanabban a struktúrában, de összegszerűen nem kaphatnak kevesebbet az egyesülés után a dorogiak, mint a jelenlegi fizetésük.

A dorogi orvosigazgató és a gazdasági igazgató a felmondási idejét tölti és ezen mintegy 20 millió Ft-ot spórolnának évente. Elvileg ezt az összeget a kórház megkapja, de másra fordíthatja a későbbiekben. Közös lesz a tűzvédelem, munkavédelem, amely további apró, de fontos megtakarításokat eredményezhet.

Dr. Völner Pál írásos kérdéssort vár a dolgozóktól, ezekre a konkrétumokra fognak a legközelebbi találkozón válaszolni a felelősök.

Dr. Tittmann János polgármester a segítségét ajánlotta fel a dolgozóknak, kiemelte, fontos, hogy garanciát vállaljanak arra, hogy az érdekeik nem sérülhetnek (kollektív szerzõdés, bérek, egyéb juttatások). Hozzátette: nem szabad, hogy ez a kérdés a közelgő választások miatt valamelyik politikai párt eszköze legyen. Fontosnak tartja, hogy egy stabil kontrollrendszert állítsanak fel, amelyet folyamatosan figyelemmel kísérnek, így megvédik az intézmény érdekeit.

Forrás: dorog.hu