Késsel akart rabolni Tokodaltárón

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és lopás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 26 éves férfivel szemben – írja az ügyészség.

A 17 éves sértett fiú 2016. november 27-én Tokodaltárón a buszmegállóban várakozott, amikor egy férfi pénzt kért tőle azzal az indokkal, hogy beteg a gyereke. A férfi rámenős volt, ezért a sértett végül adott neki 300 forintot. A férfi látta, hogy a fiúnál van pénz, ezért elhatározta, hogy azt megszerzi. Az elkövető tehát megint pénzt kért a sértettől, de ő nem adott többet. Ekkor a férfi a 9 cm pengehosszúságú kést a sértett nyaka felé tartotta és azzal fenyegetve továbbra is pénzt követelt tőle. A sértett rémületében kérte a férfit, hogy ne bántsa, majd hirtelen megfordult és a közeli büféhez menekült segítséget kérni.

Az elkövető ezen túlmenően, 2016 novemberében, szintén Tokodaltárón, három sértettől  mobiltelefont is lopott. A férfi által elkövetett rablás 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Fotó, forrás: ugyeszseg.hu

Megosztás