10 sofőrt kapcsoltak le térségünk rendőrei

A hétvégén, csak a térségünkben 10 sofőrt kaptak el a rendőrök alkohol, vagy drogfogyasztás, illetve vezetői engedély nélküli közlekedés miatt.

A rendőrök 2017. május 12-én 16 óra 37 perckor Tokodaltárón igazoltattak egy segédmotoros kerékpár vezetőjét. Megállapították, hogy a 32 éves esztergomi lakos vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfi szondáztatták, majd a pozitív eredmény alapján a Dorogi Rendőrkapitányságra mintavételre előállították.

A járőrök 2017. május 12-én 18 óra 48 perckor Esztergomban, a Mély úton ellenőriztek egy 63 éves gépkocsivezetőt. Az esztergomi lakosnál ittasság gyanúja merült fel, ezért a rendőrök mintavételre előállították, vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

Dorogon, a Vörösmarty úton igazoltattak 2017. május 13-án 18 órakor egy 49 éves sofőrt a rendőrök. A dorogi férfi ittasan vezette járművét. A járőrök mintavételre előállították és vezetői engedélyét elvették.

Az esztergomi rendőrök 2017. május 13-án 19 óra 28 perckor igazoltattak egy gépkocsivezetőt. A vezetői engedéllyel nem rendelkező sofőr Esztergomban, a Bánomi úton haladt járművével, amikor ellenőrizték. A járőrök a 30 éves esztergomi lakost a rendőrkapitányságra mintavételre előállították.

Szintén az esztergomi rendőrök ellenőrizték egy 54 éves férfit, aki 2017. május 13-án 20 óra 49 perckor közlekedett járművével Esztergomban, az Arany János úton. A férfit szondáztatták, ami pozitív eredményt mutatott. A sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint eltiltás tartama alatt áll. A rendőrök a férfit vérvételre előállították.

A járőrök 2017. május 13-án 21 óra 40 perckor Esztergomban, a Bánomi áttörésnél ellenőriztek egy 63 éves helyi lakost. A férfinél ittasság gyanúja merült fel, mintavételre előállították. 23 óra 38 perckor Esztergomban, a Kossuth Lajos úton igazoltattak egy 50 éves dorogi lakost. A férfi beismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt fogyasztott alkoholt, amit a szonda eredménye is megerősített. A sofőr vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

A járőrök 2017. május 14-én 12 óra 9 perckor Nyergesújfalu belterületén igazoltattak egy 55 éves gépkocsivezetőt. A férfivel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért mintavételre előállították, vezetői engedélyét elvették.

Bódultan vezette járművét az a 31 éves süttői lakos, akit 2017. május 14-én 13 óra 35 perckor igazoltattak a rendőrök. A férfit mintavételre előállították és a drog gyorsteszt pozitív eredménye alapján vezetői engedélyét elvették.

Ittasan ült a volán mögé az a férfi, akit 2017. május 15-én 6 óra 30 perckor Dorogon igazoltattak a rendőrök. A férfivel szemben alkalmazott szonda pozitív eredményt mutatott.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság
Fotó: illusztráció