Kategóriák: DorogHírek

Elsősegélyt nyújtottak a térség diákjai

Április 27-én, csütörtökön, megrendezésre került a Magyar Vöröskereszt Dorog Területi Szervezete által szervezett elsősegélynyújtó vetélkedő.

A dorogi szervezet minden évben megrendezi a vetélkedőt a térség iskolásainak. Idén a Dorogi József Attila Művelődési Ház előtt várták a diákokat. A megmérettetésre rekordszámú csapat jelentkezett.

A rendezvényt a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke, dr. Bognár Ferenc nyitott meg. A verseny fő szervezője Reich Zoltán önkéntes volt, aki a kárhelyek kialakításáról és az ott folyó munka megszervezéséről, értékelésekről gondoskodott.

Több állomás várta a versenyzőket, az elmélet után gyakorlat következett: autóbalesetnél kellett segédkezniük, füstölő házból menteniük a sérültet.

Három kategóriában indultak a versenyzők, idén pedig először, a gyerekek megmutathatták tudásukat a közbiztonság témakörében is.

Eredmények:  
Gyermek kategória:  1. Dobó Katalin Gimnázium és Ált. Isk (Önkéntes egység), 2. Dobó (Vadállatok), 3. III. Béla Király Általános Iskola, Tát (Életmentők), 4. Eötvös-iskola (Dorog, Vesetál csapat).
Ifjúsági kategória:  1. Dobó (Who Knows), 2. Dobó (RGBRD)
Felnőtt kategória:  1. Dobó (Aranycsapat)

Bodó Ildikó – MVK Dorog Területi Szervezete
Fotók: Reich Zoltán