Kategóriák: EsztergomHírek

Felújították az esztergomi földhivatalt

Átadásra került pénteken a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, 84 millió forintból megújult esztergomi földhivatal épülete. Egyebek közt napelem rendszerrel, új nyílászárókkal és gázkazánnal lett korszerűbb az intézmény.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal közel egymilliárd összegű támogatást nyert a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kilenc épület tekintetében.

Idén márciusig egy komáromi, egy esztergomi és két tatai megvalósítási helyszín kivitelezése fejeződött be. Az Esztergomi Járási Hivatal Földhivatali Osztálya 84 millió forintból újult meg.

Az átadó rendezvényen többek között dr. Völner Pál államtitkár, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere, dr. Vida Dóra, a kormányhivatal főigazgatója, Ströcker Zoltán igazgató, Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője, a járási hivatalvezetők, valamint dr. Katics Zsuzsanna, a Földhivatali Osztály vezetőjel vett részt.

Az ünnepélyes átadón Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára beszédében úgy fogalmazott, a beruházás egyrészt szolgálja az ott dolgozók komfortérzetét, másrészt azoknak az ügyfeleknek az életét is megkönnyítik, akik nap mint nap felkeresik a hivatalt. Esztétikusabb, kellemesebb környezetben tehetik mindezt, és ezek a korszerűsítések lényegesen csökkentik a működési költségeket. Majd megköszönte valamennyi közreműködőnek, tervezőnek, kivitelezőnek, kollégának, hogy mindez létrejöhetett.

Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere kiemelte, a városnak is kiemelten fontos a környezetvédelem, a levegő tisztasága, és reményét fejezte ki, hogy minél több ilyen energiahatékonysági beruházás valósul meg a közeljövőben a településen. Ezt követően az alpolgármester is megköszönte, hogy ilyen jó körülmények között tudják fogadni a város lakosságát.

Kancz Csaba kormánymegbízott köszöntőjében fontosnak tartotta elmondani, hogy a Tatabányán működő Integrált Közigazgatási Központ mellett több épület is kiemelt feladatokat lát el. Itt, a földhivatali osztály épületében amellett, hogy napelem rendszer települt, nyílászárókat cseréltek, hőszigetelték a homlokzatot és a födémet. Ezen kívül korszerűsítették a villámvédelmi, valamint a fűtési-vízellátási rendszert, illetve új gázkazánt építettek be.

„Ez a felújítás is igazolja, hogy komplexen kezeljük az összes beruházásunkat. Örömteli, hogy néhány hét múlva újabb két létesítményt adhatunk át szintén Esztergomban” – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

Fotó, forrás: infoesztergom.hu

Megosztás