Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Dorog után Esztergomban is kiállít Zágonyi Petra

Két hónap se telt el, hogy megnyílt a fiatal helyi művész, Zágonyi Petra első kiállítása Dorogon, az Eötvös Galériában. Petra, már a második kiállítására készül, amit május 4-én nyitnak meg az esztergomi Dobó Galériában.

Az első kiállítását, ami a sík és a tér kapcsolatáról szólt a Reductio nevet viselte, a kiváló műveket pedig hatalmas érdeklődés fogadta.

A dorogimedence.hu Petrát kérdezte az új kiállításával kapcsolatban.

Hasonló jellegű lesz a mostani kiállításod? Milyen témát dolgoztál most fel?
Az egyszerű síkidomok, illetve vonalak most is szerepelnek a képeken, azonban most a középpontban emellett a kép és szöveg kapcsolata áll. Az elmúlt 5 év fotóanyagából válogattam össze 26-ot, eltérő témákban, kicsit egyfajta hangulatok-korszakok példái. Láthatunk a természetképektől az egészen intim, vagy kevésbé sem esztétikus jeleneteken át szürreális, illetve elgondolkodtató kompozíciókat. Ehhez kapcsolódik a mostani énem, azaz a tervezőgrafika betűi, melyek nem hordoznak jelentést, inkább képalkotó eszközként használom őket. A címek pedig a mai „facebookvilágban” oly gyakran használt „hashtag” azaz #jelöléssel egybeírva, így egyfajta kereső címszóként szerepelnek. Persze ebben van egy kis ellentmondás, hiszen a képek nyomtatott állapotban nem adnak lehetőséget kattintásra…

Két hónapja volt az első kiállításod, hogyan sikerült ilyen rövid idő alatt egy galériányi művet alkotnod?
Nappal dolgozom, éjjel alkotok. Mivel a másik kiállítás kapcsán kaptam a felkérést Bánominé Kovács Ildikótól – aki a rajztanárom volt a Dobóban – úgy gondoltam valami újat szeretnék odavinni. Az ihlet pedig megvolt hozzá.

A kabala állatkádat is viszed magaddal, mint az előző kiállításra?
Természetesen! Fahéj a vértacskó is ott lesz a megnyitón. ?

Nem utolsó sorban, meddig látogatható a kiállításod?
A kiállítás május 4-én, csütörtökön 17 órakor nyit meg, az említett Dobó Galériában és egészen június 1-ig látogatható a galéria nyitvatartási idejében.

Sok sikert kívánunk a megnyitó eseményre!
Köszönöm!

Facebook esemény>>


Fotó: Petra dorogi kiállítása