Kategóriák: DorogHírekSport

Értékes nyeremények a Hódító Túrán

A Hódító Túrák egy három állomásból álló túrasorozat, amit 3 különböző település egyesületei alkotnak meg. Már az első körben értékes ajándékokat nyerhetünk, mint például Vizes vb jegyek, vagy extrém siklóernyőzést.

Az első állomását a sorozatnak a Dorogi Sport szervezi május 13-án, amely során a Gerecse keleti részén fekvő Gete környékét fedezhetik fel a túrázók. A másodikat június 3-án, a Virágzó Kesztölcért Egyesület, a harmadikat pedig október 8-án a Lábatlan Go. Az esemény során a résztvevők megismerhetik a térség gasztronómiáját, a legszebb pontjait és még az egészségüket is megőrzik. Aki teljesíti mindhárom túrát, azt fém jelvénnyel jutalmazzák.

1. állomás – 2017. május 13. szombat

A túra kiindulási helyszíne: Dorog Agora
Indulási időpont: 8.30 és 10.00 között
Választható távok:
10 km
(Agora – Gete-hegy – Nagy-Gete – Agora).
20 km (Agora – Gete-hegy – Kőbánya – Mókus-hegy – Henrik-hegy – Agora).
Nevezési díj: 800 Ft (7 éves kor alatt ingyenes)

A regisztrált túrázók között kisorsolnak egy extrém siklóernyőzést.

Hódító Verseny a Hódító Túrán

A túra keretein belül, hódító versenyen is részt vehetnek a gyerekek, ahol kijelölt pontokon lövészeti feladatokat lehet végrehajtani. A 10 km-es távon csúzlival, a 20 km-esen pedig íjjal lőhetünk a célpontokra.

A hódító versenyen a következő korosztályok vehetnek részt: óvodások, alsó osztályosok (1-4 osztály), felső osztályosok (5-8 osztály). A felnőttek is részt vehetnek a lövészeti feladatokban, viszont ők csak versenyen kívül.

Pontozás: Az íjjal pontozó táblára lőnek a résztvevők, 10-szer lehet próbálkozni. Csúzlival szintén 10 próbálkozás megengedett, 1 találat 1 pontot ér. A legtöbb pontot szerzők a győztesek.

A verseny keretén belül Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság jegyeket és csúzlit nyerhetnek a gyerekek.

Túrával és a versennyel kapcsolatos információt a dorogisport.hu oldalon kaphatunk, ahol jelentkezhetünk is a programokra.

Megosztás