Kategóriák: DorogHírek

Birtokukba vehették a KalanDorkát a gyerekek

Nagy örömmel vették birtokukba Dorogon, az Iskola utcában kialakított kalandos játszóteret a gyerekek április 12-én, szerdán.

A KalanDorka névre keresztelt parkot dr. Tittmann János polgármester adta át az óvodásoknak és diákoknak. A városvezető megköszönte a játszótér kialakításánál nyújtott munkájukat a műszaki szakembereknek. Emléklapot adott át a kivitelező Könyv-Építő Kft. ügyvezetőjének, Legény Máriának és a gépész tervezőnek, Szabó Róbertnek.

A csúszdák, fészekhinták, trambulinok, drótkötélpályák kipróbálása előtt az Eötvös iskola kórusa vidám tavaszi dalokat énekelt az ünnepség nyitóakkordjaként. A húsvét előtt megnyitott, és térítésmentesen minden nap 10-18 óra között nyitva tartó játszóteret már a tavaszi szünetben használhatják a gyerekek.

A mintegy 1000 négyzetméteren Dorog Város Önkormányzata által megvalósított KalanDorka játszótéren számos játékeszköz várja a lurkókat: 3 éves kortól használhatják az egyik drótkötélpályát, a másik kettőn védőfelszereléssel a nagyobbak csúszhatnak 4 és 5 méteres indulómagasságból. Két trambulint, pörgőt, három fészekhintát és több hagyományos hintát is felszereltek a szakemberek, de természetesen a csúszda sem hiányzik a kínálatból. Kalandpálya és vitorlás egészíti ki az ütésgátló gumiszőnyeggel és gyöngykaviccsal borított parkot.

A gyermekek biztonságára nem csak a kerítés és a burkolatok, a szabványoknak megfelelő játékok vigyáznak, hanem a nyitvatartási időben állandó felnőtt felügyeletet is biztosít a város. Az animátorok segítenek a kötélpályán kötelezően viselendő védőfelszerelések (bukósisak, heveder) felvételében. Balesetek, sérülések esetén pedig az eszköztároló épületben elsősegély doboz is található.

A szülőknek pihenőpadokat alakítottak ki, a játszótér bejáratánál lévő épületben mosdók és ivókút kapott helyet.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás