Kategóriák: DorogHírek

Új program a dorogi éjszakában

Hiánypótló szolgáltatással jelentkezett a dorogi Hoppá Söröző. Mégpedig egy olyan kvíz műsorral amiben a fiatalok szívesen részt vesznek, hiszen a történelmi, kulturális kérdésekre leggyorsabban helyesen válaszoló röviditalt kap.

Kurdi Lászlót, a „szeszkvíz” egyik ötletgazdáját kérdeztük a műsorral kapcsolatban. László elmondta nekünk, hogy a fiatalok többsége nem szeret olvasni, így viszont „ragad” rájuk egy kis tudás, hiszen a múlt heti kvízműsorra, már volt olyan, aki felkészülve érkezett, hogy az esti rövid italjért ne kelljen fizetnie. Volt néhány idősebb játékos is, akik azért jobban felkészültek voltak, meg is kérdezték tőlük, honnan tudnak ennyi mindent, a válasz pedig az volt, hogy van egy olyan dolog, ami 160 karakternél hosszabb és az a neve, hogy könyv.

Persze a fiatalokat nem nagy mennyiségű alkohollal akarják ösztönözni a tanulásra, ezért is éppen hogy egy kis pálinka kerül a pohárba és a játékban csak 18 éven felüliek vehetnek részt. Egyébként a történelmi kérdések mellett humoros logikai kérdések is szerepet kapnak.

Dics Ádámot, a vendéglátóipari egység üzemeltetőjét pedig megkérdeztük, hogy mikor lesz a következő „szeszkvíz”, valamint más programokkal is színesítik-e a fiatalok hétévégéjét. Ádám elmondta, hogy a szórakozóhelyen két csocsó-, egy biliárdasztal, egy flipper és egy darts gép is található, amiket szinte egész hétvégén használnak. Nagy teraszrész is tartozik a helyhez, ami a nyári beszélgetéseknek a színtere.

A szórakozóhely minden hétvégén készül valami programmal (biliárd és csocsó verseny, erőnléti verseny, zenei kvíz, szeszkvíz stb.), például most hétvégén karaoke bulival várják az érdeklődőket, hamarosan pedig ismét jelentkeznek a nagy sikerű kvízjátékkal is. A programokról ide kattintva a Hoppá Facebook oldalán lehet érdeklődni.

Ádám hozzátette, hogy kívülről és belülről egyelőre nem a legszebb a „kocsma” viszont folyamatos felújításokkal újjá szeretné varázsolni a helyet. A kertben egy régi, nem működő tekepálya is található, amit lehetőség szerint, lehet, hogy felújítanak.

dorogimedence.hu