Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Évértékelőt tartott a megyei főügyészség

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség 2017. március 21-én tartotta a 2016. évi tevékenységét értékelő értekezletét, melyet megtisztelt a jelenlétével Dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyettes úr is.

Dr. Reszl Ildikó főügyész a köszöntőjében kiemelte, hogy az ügyészek magas színvonalon végzik a feladataikat, ezen túlmenően nagy hatékonysággal alkalmazzák az eljárást gyorsító intézkedéseket annak érdekében, hogy a büntetőeljárás a lehető leghamarabb befejeződjön. A főügyész úrnő hangsúlyozta azt is, hogy a tavalyi évben a személyi és a tárgyi feltételek egyaránt kiegyensúlyozottak voltak.

Horváthné Dr. Varga Erzsébet főügyészhelyettes a büntetőjogi szakág tevékenységét értékelve elmondta, hogy a megyében a regisztrált bűncselekmények száma kis mértékben csökkent, ugyanakkor az ügyészségi nyomozások és a fiatalkorúak elleni eljárások száma emelkedett. A főügyészhelyettes úrnő említette azt is, hogy a váderedményességi mutató az országos átlag feletti, továbbá az időszerűségi mutatók kiemelkedőek, mivel valamennyi vádjavaslattal érkezett ügyiratot 30 napon belül intézett el az ügyészség.

Hadaróné Dr. Izsáki Mariann megbízott közjogi főügyészhelyettes beszámolójában ismertette a civil szervezetekre vonatkozó törvényességi ellenőrzési feladatokat, a cégjogi tevékenységet, és a magánjogi tárgyú ügyészi intézkedéseket. A főügyészhelyettes úrnő kitért a büntetés-végrehajtás törvényességi felügyeletére, valamint a két szakág közötti együttműködésre.

Dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyettes úr a hozzászólásában köszönetét fejezte ki az ügyészség színvonalas szakmai munkájáért, továbbá ismertette mindkét szakágat érintő kihívásokat, és jogszabály változásokat.

Fotó, forrás: ugyeszseg.hu

Megosztás