Kategóriák: Hírek

Újjáalakult a nyergesi tűzoltó egyesület

Újjáalakult a nyergesi tűzoltó egyesület, az egyesület elnökének Vasáros Lajost, korábbi hivatásos tűzoltót választották – tudta meg a kemma.hu

A városi önkéntes tűzoltó egyesület újjáalakuló ülésén részt vett Stolczenberger Tibor tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság esztergomi kirendeltségének vezetője. A sok előkészítő munkával létrejött esemény levezetője Jónás József tűzoltó százados, a helyi katasztrófavédelmi őrs parancsnoka volt. Az újjáalakulást főszervezőként Vasáros Lajos, korábbi hivatásos tűzoltó kezdeményezte.

Az alakuló ülésen megjelent huszonöt érdeklődő egyhangú szavazással döntött a tűzoltó egyesület megalakításáról. Az alapszabály elfogadása után tisztségviselőket választottak az immár tagok. Az egyesület elnöke Vasáros Lajos lett, a két alelnöki tisztséget Kozma Attila, illetve Tőrös Zsolt tölti be. A megválasztott felügyelő-bizottsági elnök, Menner Petra munkáját bizottsági tagként Székely Tamás és Király Lajos segíti.

A település első önkéntes tűzoltó egyesülete 1885-ben alakult. A krónikák szerint 1860. augusztus 23-án, 1747 után másodszor, ismét leégett a templom, illetve a község fele.

Fotó, forrás: kemma.hu

Megosztás