Kategóriák: DorogHírek

Szemétdombokat alakítanak ki a Kenyérmezői-pataknál

Az egyik kedves olvasónk küldte azokat a képeket, amin tisztán látni, hogy ismeretlen tettesek illegálisan helyeztek el kommunális hulladékot Dorogon, a Bányász köröndnél a híd után.

A helyi lakosok már nem bírják tovább a helyzetet, rendszeresen gyűlik a szemét, ami mellett minden nap el kell haladniuk.

„Az a szomorú hogy még a járdán is szemét van. Kisbabás anyuka vagyok, múltkor konkrétan a szemetet úgy kellett arrébb rugdosni, hogy a babakocsival tovább tudjak haladni.” – tette hozzá az egyik lakó.

Egyébként a helyszínen az egyik fán, egy tábla is fel van függesztve: kamerával megfigyelt terület. Nem tudjuk, hogy ténylegesen a kamera oda lát-e, viszont ha igen, akkor érdemes lenne utána nézni, hogy kik és mikor helyezik el a kommunális és veszélyes hulladékaikat.

A lakók remélik, hogy minél hamarabb felszámolják az illegális hulladékkupacot. Ezt elősegítheti az is, hogy az egyik kukás zsákban találtak egy névre szóló közüzemi számlát, ami esetleg a helyi szervek nyomozását is elősegítheti.


Egy zsákban talált közüzemi számla (a nevet és a címet kitakartuk a személyiségi jogok miatt)

Tényleg felháborító, hogy már nem csak a külterületeken, de a települések belterületén a lakók környezetében alakítanak ki illegális hulladéklerakó helyeket.

dorogimedence.hu