Kategóriák: DorogHírekSport

14 ország képviseli magát a hétvégén Dorogon

A nagy hagyományokkal rendelkező Fekete Gyémánt Kupát idén is megrendezi a Dorogi Nehézatlétikai Club. A versenynek a dorogi Városi Sportcsarnok ad otthont március 11-én szombaton és 12-én vasárnap.

A Fekete Gyémánt Kupa, egy nagy nevű, nemzetközi birkózóesemény, ami idén már 6. alkalommal kerül megrendezésre. Szombaton a kadet korosztályosok (15-17 évesek) vesznek rajta részt. Vasárnap a juniorok (18-20 évesek) csapnak össze. A verseny kötött fogásban zajlik, vagyis csak deréktól fölfele lehet akciót végrehajtani az ellenfélen. Azt is tudni kell erről az eseményről, hogy Magyarországon a korosztályában a legerősebb válogató versenynek mondható, hiszen több, mint tíz ország vesz részt rajta és a teljes magyar mezőny. A válogató azt jelenti, hogy ez lesz az egyik állomása annak a sorozatnak, amely során a nyári európa és világbajnokságra kijuthatnak a versenyzők.

Magyarországgal együtt 14 ország birkózói állnak fel a szőnyegre: Hollandia, Svédország, Olaszország, Lengyelország, Csehország, Ausztria, Horvátország, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Románia, Moldávia és Bulgária.

Az eseményre a belépés ingyenes, szeretettel várnak minden sportbarátot egy közös szurkolásra.

Forrás: DorogiSport

Megosztás