Kategóriák: Hírek

Bor és pálinkaverseny Sárisápon

Nemzetközivé nőtte ki magát a bor és pálinkaverseny: közel 120 pálinka és 220 bor került kóstolásra – értesült a kemma.hu

Szombaton 32. alkalommal rendezték meg az éves borversenyt Sárisápon, ami immár 5. alkalommal pálinkaversennyel is kiegészült. A megmérettetés nemzetközivé nőtte ki magát, mivel a magyarok mellett nyolc szlovákiai településről is érkeztek versenyzők.

A borok bírálatánál a 220-as felhozatal közül 5 nagy arany-, 21 arany-, 59 ezüst- és 72 bronzérem került átadásra. Idén a 100-as pontozási bírálat alapján születtek meg az eredmények, e szerint a nagy aranyhoz minimum 92 pontot kellett elérni. Aki pedig 77 pont, vagy az alatt teljesített nem részesült elismerésben.

A pálinka esetében 119 minta érkezett, 26 településről (1 felvidéki, 25 magyar). Ebben az esetben a főzdei igazolásra is szükség volt a nevezés mellett. 22 arany-, 25 ezüst- és 17 bronzérem, azaz összesen 64 érem került kiadásra.

A díjátadón csaknem kétszázan figyelték izgatottan a bírálóbizottság elnökeit, akik általánosságban értékelték a beadott mintákat. Ezek után kultúrműsorral kedvestek a jelenlévőknek: bordalokkal, citera bemutatóval és harmonikával készültek a szervezők. A vacsorát az eredményhirdetés zárta, megkoronázva az estét.

Részletes eredmények>>

 

Megosztás