Kategóriák: DorogHírekSport

Ikszelt a Dorogi FC

A labdarúgó NB II 23. fordulójában a ZTE FC a Dorogi FC vendége volt vasárnap. A mérkőzésen nem született gól.

Dorog – ZTE FC 0-0

Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. Jv.: Berényi (Mayer, Hofbauer).

Dorog: Demjén – Berkó, Csató M., Bora – Tóth M., Mészáros, Bor, Kővári, Tomás – Medgyes, Simon A. Vezetőedző:  Németh Szabolcs.

ZTE FC: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch – Nagy T. – Paudits (Babati, 58.), Végh (Ekker, 66.), Bedi, Jakab (Kretz, 82.)– Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

Sárga lap: Nagy T. (40.), Deutsch (85.).

Az elmúlt héten mindkét csapat azonos „utat” járt be, hiszen hét közben Magyar Kupa-mérkőzést játszottak a Megyeri úton. A különbség annyi volt, hogy kedden a Dorog a Vasassal, majd szerdán a ZTE FC az Újpesttel meccselt  ugyanabban a stadionban. A két NB II-es csapat búcsúzott a további küzdelmektől, vasárnap pedig egymás ellen néztek farkasszemet Dorogon.  A találkozó még száraz időben kezdődött a  jól előkészített pályán, de később megérkezett az eső. Kezdetben tapogatózó játék zajlott, gyakorlatilag helyzet nélkül, ám később megélénkült a játék. A 21. percben Bedi indítása után Bobál  lőtt mellé, majd nem sokkal később a Dorog előtt adódott helyzet, de Medgyes mellé fejelt. A házigazdáknál egyértelműen Medgyes Zoltán volt a legaktívabb játékos, sőt a 32. percben, amikor 13 méterről lőtt, Szappanosnak nagyot, gyakorlatilag bravúrral kellett hárítania. Az első félidő tehát kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldal elmondhatta, hogy volt helyzete.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a dorogi védelem közepén Csató Martin, a ZTE FC vezetőedzőjének, Csató Sándor fia játszik, így sokat pikánsnak is minősítették ezért ezt a találkozót. Ami a második félidőt illeti, a Dorog támadólag lépett fel, ám öt perc után már ismét kiegyenlítetté vált  a játék.  Az egerszegieknél  Babati váltotta Pauditsot. A  60. percben megint Szappanosnak kellett nagyot védenie: egy 25 méteres, kissé balról elvégzett szabadrúgást Bor lőtte kapura, de a zalai  hálóőr jó érzékkel öklözött. Ezt követően ismét élénkebb lett a játék és a ZTE-nek volt több lehetősége. A 73. percben Babati szabadrúgását védte a hazai kapus, majd szöglet után Babati  közelről próbálkozhatott, de fölé lőtt. S jött a hazaiak válasza: a 78. percben Bor fejese már túljutott Szappanoson, ám a  gólvonalról Króner mentett óriásit. A Dorog nagyon belelendült, a hazaiak támadtak a vezetésért, ugyanakkor a ZTE játékában is benne volt, hogy bármikor gólt érjen el. Ahogy fogyott az idő, lehetett érezni, hogy egy találat bármelyik oldalon  már a győzelmet jelentheti, ám az az egy gól végül nem született meg.

Fotó, forrás: zaol.hu

Megosztás