Háborognak a lakók Esztergom-kertvárosban

Az Esztergom-kertvárosi Szalézi lakótelep lakóinak nem tetszik, hogy telepüket illegális szemétlerakóhelynek nézik, ami természetesen jogos feltevés – figyelt fel az igom.hu szerkesztősége egy helyi lakos Facebook bejegyzésére.

Sajnos már sok éve a lakótelep környékén szemétdombokat halmoznak fel ismeretlen tettesek, továbbá a lakótelep melletti leomló épületekben időnként hajléktalanok is élnek.

A lakók a területük megóvása érdekében próbálják környezetüket tisztán tartani, az elszórt hulladékokat összeszedni. Sajnos nem lehet a nap 24 órájában őrt állítani a területre, de egy kamerarendszer kiépítése, valószínűleg megfélemlítené az illegálisan tevékenykedőket. Reméljük a település Önkormányzata kellő lépéseket tesz majd az ügy érdekében!

A jogosan felháborodott lakós bejegyzése:

Szalézi lakótelep….Szeretném kérdezni a kedves Önkormányzatunktól, hogy ezekért ki a felelős illetve hogy lehet e valamit tenni az ügy érdekében?! Az egész lakótelep romos házak melletti része (amik életveszélyesek) illegális hulladéklerakat van. A kisgyermekeinkkel sétálni sem lehet mert minden szemèttel van borítva. Nem mellesleg nem győzzük a házaink körül a szemetet szedni amit ide hord a szél! Szeretném kérni az ismerősöket aki tud valami konkrétumot kit keressek ez ügyben szóljon legyen kedves! A játszóterünk is hasznalhatatlan. Esztergom összes játszotere fel lett ujitva kivéve a miènk….Pedig mi is Esztergomhoz tartozunk! Kérem osszátok minnél többen hogy eljusson a Polgármester asszonyunkhoz! Ez az állapot tarthatatlan és minnél előbb szeretnénk ha cselekednének!

A Facebook bejegyzés itt érhető el>>