Kategóriák: DorogHírekSport

V. Országfutás Dorogon

Ötödik éve, hogy csatlakozott Dorog az Országfutás kezdeményezéshez. Az idén március 18-án, szombaton 8.30-11.30-ig állhatnak rajthoz a futás szerelmesei. A regisztráció az Öböl Beach-nél lesz, a mezőny pedig a LógaTó-tól indul. A jó hangulatról a már összeszokott szpíker páros, Debreczeni Attila és Toldi Tamás gondoskodik.

Knyaskó Mátét, a Dorogi Sportiroda munkatársát kérdeztük a futással kapcsolatban.

Máté, milyen futó távokkal készültök az idén?

Elsősorban leszögezném, hogy a futás a tavalyi évhez hasonlóan szabadon választott tempóban és távon történhet. Futhatnak a gyerekek csoportosan vagy egyénileg is. A futást megelőzően a sportolók részt vehetnek egy közös bemelegítésen a START helyszíne mellett, Boros Andrea és Szegvári József fitneszedzők irányításával.

Ezt követően két körön lehet teljesíteni a futást: 900 méteren (a LógaTó körül – teljesíthető több kör is), valamint 5000 méteren a kesztölci erdő irányába. A CÉL mindkét futókörnél a LógaTó büfé előtti parkolójában lesz kialakítva.

A futáson kívül a helyszínen milyen egyéb programmal várjátok a sportolni vágyókat?

Az eseményen megjelenő gyerekeknek lehetőségük lesz arra is, hogy részt vegyenek a Freestyle Foci Team bemutatóján és foglalkozásán. Vendégeink az egyetlen, hivatalos szabadstílusú futball csapat tagjai. Valódi buli hangulatot fognak teremteni fiúknak-lányoknak egyaránt.

Idén is készültök díjazással?

Igen, a lényeg, hogy minél több lefutott kilométert regisztrálhassunk az Országfutás adatbázisában. Ezért a gyerekek a szülőkkel együtt versenyezhetnek a saját „iskolai osztályuk” csapatában. A verseny kezdete előtt regisztrálniuk kell, hogy melyik osztályt erősítve vesznek részt a futáson. A csoportok közötti versenyben 1 fő 1 pontot ér az osztálynak.

A három fő díjat (Aquaworld, Visegrádi Bobpálya és Eleven Park belépők) a három legnépesebb és legtöbb kilométert összegyűjtő osztály kapja meg.Minden tanuló Emléklapot kap a részvételért. Azok, akik részt vettek a Dorogi Futókör által szervezett Futóedzések kezdőknek eseménysorozaton, oklevélben is részesülnek!

Köszönjük a válaszokat, reméljük idén is rengetegen részt vesznek a sporteseményen!

Mi is köszönjük, mindenkit szeretettel várunk! Reméljük idén is Dorog lesz a legsportosabb város!

Facebook esemény>>

Fotók: DorogiSport

Megosztás