Kategóriák: DorogHírekSport

Program indul az utánpótlásedzők támogatására

Program indul az utánpótlás edzők támogatására. Az edzői életút programot 2017-től az utánpótlás korosztállyal foglalkozókra is kiterjesztik, így 350-nél több szakember kaphat havonta bruttó százezer forintos  támogatást – mondta el az EMMI sportért felelős államtitkára az MTI-nek az Összefogással a sportolói életpályamodellért elnevezésű sportkonferencián, amelyet Dorog Város Egyesített Sportintézménye és Dorog Város Önkormányzata szervezett.

Sávolt-Szabó Tünde hozzátette, a program kiterjesztésével az adott sportág eredményességének alapjait lerakó, utánpótlás korosztállyal foglalkozó edzőket szeretnék megbecsülni. 2018-ban a tapasztalatok figyelembevételével a támogatás összegét eredményességtől függően kétszázezer forintra emelnék. A sportági szakszövetségeket rövidesen megkeresik, hogy tegyenek javaslatot a támogatásra érdemes edzők személyére, majd jelöltek végegesítése után a szövetségek szerződnek a klubokkal a támogatás átadásáról – ismertette Sávolt-Szabó Tünde.

A rendezvényen – amelynek a dorogi művelődési ház konferenciaterme adott otthont – köszöntőt mondott Szekér Zoltán sportigazgató, majd dr. Tittmann János polgármester beszélt a sport és a városfejlesztés irányairól, lehetőségeiről. Dr. András Krisztina, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető-egyetemi docense, a Sportgazdaságtani Kutatóközpont igazgatója, majd Rátkai István tartott előadást. A konferencia kerekasztal beszélgetéssel folytatódott, ahol Gergely István, Farkas László, Bacsa Péter és Rédli András járt körül több sportszakmai kérdést.

Forrás: dorog.hu, mti.hu
Fotó: dorog.hu

Megosztás