Minden vagyonából kiforgatták a Piliscsévi asszonyt

Az esztergomi pár harmadáron eladatta a 74 éves asszonnyal a házát, majd a kocsiját, az ékszereit is kicsalták tőle, cserébe pedig egy melléképület konyhájába költöztették.

Minden vagyonából kiforgatta az esztergomi férfi és nő a 74 éves piliscsévi asszonyt. Az élettársak tagadnak, büntetőjogi felelősségükről az Esztergomi Járásbíróság dönt. Ha bűnösnek találják őket,  jelentős kárt okozó csalás miatt felelhetnek. Az elkövetők a kicsalt milliókat magukra költötték.

A történet 2015 januárjában kezdődött, amikor a rendszeres munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkező pár megismerkedett a 74 éves asszonnyal. Mondhatni könnyű volt a bizalmába férkőzniük, ugyanis az néni hozzátartozók nélkül, egyedül élt. Helyzetét kihasználva a bizalmába férkőztel  és csalárd módon rávették, hogy adja el a csévi családi házát, a pénzt adja nekik és költözzön hozzájuk.

Azt hazudták, hogy ők idős emberek anyagi megsegítésével foglalkoznak. A megtévesztett asszony hitt nekik, a pár pedig vevőt szerzett a házra, akinek az asszony a ténylegesen 11 millió 600 ezer forintot érő ingatlant 4,5 millió eladta, majd a vételárat az elkövetőknek odaadta.

A férfi és a nő ezt követően valóban elköltöztette az asszonyt, de messze nem olyan körülmények közé, amire bárki jóhiszeműen számítana: egy esztergomi ingatlan melléképületében helyezte el, és a néni a konyhában lakott, tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

Ez persze még nem volt elég a párosnak, így nem sokkal később arra is rávették, hogy a gépkocsiját és az ékszereit adja el, mondván, hogy az érte kapott pénzt pedig ők befektetik.

Az asszony megint hitt nekik, ezért a gépkocsiját értékesítette, majd a 130 ezer forintot átadta a férfinek. A zálogjegyeit is az elkövetőknek adta, akik a 323 ezer 846 forint értékű arany ékszereket kiváltották, majd azokat Budapesten eladták.

Forrás: kemma.hu
Fotó: nyugat.hu