Kategóriák: DorogHírek

ZENÉSZbál Dorogon

Március 4-én zenészbált rendeznek a dorogi József Attila Művelődési házban, ahova természetesen nem csak zenészeket várnak. Az eseményen összesen 28 zenész fog gondoskodni a jó hangulatról!

Többeknek ismerős lehet már Dorogon a Jam Session név. Ezen a néven rendeznek évente egy-két alkalommal zenésztalálkozót, ahol különböző együttesek zenészei együtt játszanak „jammelnek”. Legutóbb például a dorogi Sport Büfében jöttek össze decemberen egy jó kis zenélésre teltházas közönség mellett.

Idén márciusban kicsit magasabb szintre szeretné emelni a Jam Session szervezője a hangulatot, ezért egy nagyobb kaliberű rendezvényre készülnek, ami március 4-én lesz Dorogon, a Művelődési Házban.

Nébel Józseffel a ZENÉSZbál főszervezőjével beszélgettünk a rendezvényről.

Kik lépnek fel a zenészbálon, ha jól tudom Te is játszol az egyik zenekarban?
Igen. Van szerencsém, hogy részese lehetek a Great Company Show Band zenekarnak ahol kiváló emberekkel/zenészekkel dolgozhatok együtt. Együttesünkben elég sok zenész játszik, összesen 13 fő, ami mindemelett szerencseszám is. Repertoárunkat hazai és külföldi feldolgozások alkotják, pop, funk, reggae, rock stílusban, többek között Tom Jones, Stevie Wonder, Joe Cocker, és természetesen hazai kiemelkedő zenészektől, úgy mint Horváth Charlie, Auth Csilla és még sorolhatnám.

A Great Company Show Band mellett milyen együttesek lépnek még fel?
A környék igazi klasszikusai! Lattmann Béla és Schreck Ferenc egy jazz kvartetet alkotva a Művelődési Ház kártyatermében. A bálteremben pedig rajtunk kívül a „The Rugó” együttes és a „The Tarantino Connection” Filip Gyuri zenekara. Összesen 28 zenész. Illetve tervezünk egy 45 perces Jammet is az est alatt, ahol akár egyszerre 15 zenész is együtt játszik.

Ez igen! Akkor valóban ott lesz szinte a környék összes zenésze. Milyen zenéket hallgathatunk a rendezvényen?
Nagyon sok kiváló zenekar jelentkezett, hogy szeretne fellépni a bálon, ami jó hír, hisz rengeteg kiemelkedő zenésszel vagyunk megáldva Dorog és környékén, de sajnos korlátozottak a technikai lehetőségek, így azon leszünk a jövőben, hogy minél több zenekarnak tudjunk biztosítani fellépési lehetőséget. Ami a zenei stílusokat illeti Rock&Roll, Blues, Jazz, Funky, Pop, Swing lesz hallható. Tehát elég sokrétegű zenei stílusba belekóstolhatnak a hallgatók.

A zenészbálon a büfé is üzemel majd?
Igen! Sőt a belépőjegy árában a vacsora is benne van, amit a dorogi Határ Csárda készít el nekünk, reméljük, nagyon ízletes falatokkal készülnek a jó hangulatú zene mellé. – És persze a frissítő sem maradhat el, hiszen igazi bál lesz, ahol sokan ropják majd a táncot.

Jegyeket hol és milyen áron lehet vásárolni?
Dorogon a NEBIT Hangszerboltban, a Művelődési Házban és a Sport Büfében. Esztergomban a Handy Shop-ban, Nyergesújfaluban pedig a könyvtárban. A jegy ára 5.000 Ft/fő ami tartalmazza a vacsora árát is.

A sok jó hír hallatán, jómagam is valószínű részt veszek ezen a nagyszerű rendezvényen. További sok sikert kívánok a szervezéshez és a rendezvény lebonyolításához.
Köszönöm, és természetesen várunk szeretettel!

Fotó: Nébel József (főszervező, a Great Company Show Band tagja)

Megosztás