Facebook Twitter Instagram
    szombat, december 6
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató
    Facebook YouTube
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    • Kezdőlap
    • Hírek

      Útlezárás lesz szombaton Dorogon

      2025-12-05

      Ők vármegyénk gazdaságának motorjai

      2025-12-05

      Az ünnepek alatt nem végez tervezett áramszünettel járó munkákat az E.ON

      2025-12-05

      Felgyújtotta haragosa autóját Esztergomban

      2025-12-05

      Halálos kimenetelű baleset történt a 10-es úton

      2025-12-05
    • Települések hírei
      • Dorog
      • Esztergom
      • Esztergom-kertváros
      • Tát
      • Nyergesújfalu
      • Tokod
      • Tokodaltáró
      • Csolnok
      • Leányvár
      • Kesztölc
      • Piliscsév
    • Heti Novella
    • Mesélő tájak és formák
    • Közérdekű
    Dorogi-medence Regionális Hírportál
    Ön itt van:Kezdőlap » 4 hasznos konyhai tipp kezdő háziasszonyok számára
    Hírek

    4 hasznos konyhai tipp kezdő háziasszonyok számára

    dorogimedence.huÁltala: dorogimedence.hu2022-12-28Nincs hozzászólás2 perc olvasás
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Megosztás
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-mail

    A kezdő konyhatündérek számára időnként az egyszerűbb fogások is problémát okozhatnak, mivel látszólagos egyszerűségük mellett, ezek elkészítése is tartogathat nehézségeket. Jól jönnek ilyenkor a profi szakácsok, vagy tapasztalt háziasszonyok kipróbált praktikái, amelyek segítségével elkerülhetjük a buktatókat.

    A cikk további részében a Borsdaralo.hu gasztromagazin szerkesztőinek közreműködésével 4 hasznos konyhai tippet mutatunk be.

    A magas és könnyű tésztájú amerikai palacsinta titka

    A megfelelő sütési hőmérséklet kulcsfontosságú, ha igazán szép, magas amerikai palacsintát szeretnénk sütni. Melegítsük elő a serpenyőt, az edény legyen forró, így a hő hatására szépen megemelkedik majd a palacsinta tésztája.

    Arra ugyanakkor figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a serpenyő előmelegítését, mivel könnyen odaéghet a palacsinta, a belseje pedig annak ellenére is nyers marad, hogy a külseje már megégett.

    Panírozás villámgyorsan

    A panírozás leggyorsabb módszere, ha a lisztet, a felvert tojást, valamint a zsemlemorzsát, egy-egy magasabb, tetővel is rendelkező dobozba töltjük. Néhány zöldséget helyezzünk a dobozba, pattintsuk rá a fedőt és rázzuk meg jó alaposan. Ismételjük meg ugyanezt a tojásos, végül pedig a zsemlemorzsás dobozzal is, és már süthetjük is a zöldségeket, vagy a kisebb húsokat.

    Az előbbi módszert tovább egyszerűsíthetjük, ha kevés víz hozzáadásával, a lisztből és a tojásból, egy turmixgép segítségével masszát készítünk. Akkor jó a keverék állaga, ha hígabb, mint a nokedli, de sűrűbb, mint a palacsintatészta.

    Rázzuk össze a panírozandó darabokat a masszával, ezt követően pedig a zsemlemorzsával és süssük ki olajban!

    Így készíthetsz selymes állagú krumplipürét

    A tökéletes selymes állagú krumplipüré lelke a burgonyán túl a vaj, amely biztosítja a selymes, habos állagot, valamint gondoskodik az étel gazdag ízéről is. Nem mindegy azonban, hogy a vajat, hogyan adjuk hozzá a korábban már összetört krumplihoz!

    Régóta tartja magát az a tévhit, mely szerint a forró burgonyához, meleg vajat kell hozzáadni, azért, hogy tökéletesen elkeveredjen. Jobb megoldás, ha melegítés közben, kis kockákban adagoljuk a hideg vajat, ezzel a módszerrel jelentősen növelhetjük a püré vajtartalmát.

    A rizs főzési idejének csökkentése

    A rizs főzési idejét jelentősen lehet csökkenteni, ha a főzés előtt beáztatjuk. Az áztatás első lépése a rizs megmosása, ezt követően 30 percig áztassuk vízbe a rizsszemeket. Az idő leteltével a szokásos módon főzzük meg a rizst.

    Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a sütéshez és főzéshez. Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

    konyha
    Megosztás. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Előző cikkGyalog indult haza, gondolta autóval gyorsabb, ezért lopott egyet
    Következő cikk Életeket mentett a szén-monoxid érzékelő
    dorogimedence.hu

    Kapcsolódó bejegyzések

    Útlezárás lesz szombaton Dorogon

    2025-12-05

    Ők vármegyénk gazdaságának motorjai

    2025-12-05

    Az ünnepek alatt nem végez tervezett áramszünettel járó munkákat az E.ON

    2025-12-05

    A hozzászólások le vannak zárva.

    Richter Gedeon Nyrt.
    Styevola és Fia Kft.
    Copyright © 2025. Designed by ThemeSphere.
    • Dorogi-medencéről
    • Kezdőlap
    • Impresszum
    • Médiaajánló
    • Adatvédelmi tájékoztató

    Írja be a keresendő szót és nyomja meg az Enter billentyűt. Mégsem: Esc.

    Kedves Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy a hírportál felhasználói élményének fokozása érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat, illetve az adatvédelmi tájékoztatónkat tudomásul veszi.Elfogadom Elutasítom Bővebben
    Adatvédelmi tájékoztató

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT