Kategóriák: Hírek

Szombaton nyithatnak a teraszok

Várhatóan pénteken elérik a 3,5 millió első oltottat. Ezek alapján szombaton a vendéglátóhelyek teraszai kinyithatnak. A kijárási tilalom kezdete pedig 11 órára tolódik ki – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője az április 22-ei Kormányinfón.

Gulyás Gergely elmondta azt is, hogy a következő egy hétben egymillió kínai vakcina, valamint 200 ezer első orosz oltás is érkezik, és a Pfizer-vakcinákból is több mint 300 ezer érkezhet. „Jó esélyünk van arra, hogy a jövő héten a 4 milliós határt átlépjük. Aki most regisztrál, az egy-két héten belül be lehet oltva” – tette hozzá a miniszter. Mindemellett arra bíztatott mindenkit, hogy regisztráljon, hiszen hatmilliós oltotti szám kell a nyájimmunitás eléréséhez.

Gulyás Gergely arról is szólt, hogy már 4,6 millió azok száma, akik megkapták az oltást, vagy a jövőben megkapják. Közölte, hogy tesztjelleggel működik az online oltási regisztráció. Az óvodások 60, míg az iskolások 75 százaléka élt a jelenléti oktatással.

A miniszter közölte azt is, hogy a 2021-es költségvetés módosítása és a 2022-es költségvetés is az újraindítás költségvetése lesz. 6000 milliárd forintot különített el a kormány a gazdaság újraindítására. Kiemelte, hogy vannak biztató jelek is: 66 ezerrel dolgoztak többen márciusban, mint februárban. „Közel van a cél, hogy ugyanannyi munkahely legyen, mint a járvány előtt” – tette hozzá.

Gulyás kérdésre azt mondta, hogyha a vírus számai olyan jók lesznek, akkor a kormány nyáron is megszüntetheti a veszélyhelyzetet. Viszont a nyári táborokról még korai beszélni. Erről május második felében lehet döntést hozni.

Forrás: origo.hu
Fotó: mediaklikk.hu (egy korábbi felvétel)

Megosztás