Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Letartóztatásban marad az a nő, aki megölte férjét tokodi otthonukban

A Tatabányai Járásbíróság április 20-án, emberölés bűntette miatt 2 hónappal – 2021. június 22-ig – meghosszabbította annak a nőnek a letartóztatását, aki ittas állapotban szíven szúrta a férjét Tokodon.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő gyanúsított 2020. április 19-én délután tokodi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően egy késsel szívtájékon szúrta a szintén ittas férjét, aki a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen elhunyt.

A Tatabányai Járásbíróság 2020. április 22-én rendelte el a büntetett előéletű nő letartóztatását, mert álláspontja szerint a kiszabható 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés miatt a gyanúsított szökésétől lehet tartani. Ezen kívül a nő alkohol problémákkal küzd, ittas állapotban gyakran agresszívan viselkedik, korábban már előfordult olyan is, hogy egyik fiát egy vita során megfenyegette, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A gyanúsítottal szemben 2006. évben is folyt büntetőeljárás súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, akkor az egyik fiát szúrta több alkalommal, azonban kis-közepes erővel mellkason.

A végzés jogerős.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Fotó: police.hu