Kategóriák: Hírek

Horgászvizsgára felkészítő videó

Horgászvizsgára felkészítő oktatóvideót tett közzé a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ).

„Mint az ország bármely pontján, megyénkben is érzékelték a felfokozott érdeklődést a horgászsport irányába, már nem csak a jelenlegi pandémia ideje alatt, hanem azt megelőzően is. Nyilván nagy szerepe van ebben a pezsdülésben az egyre kedvezőbb törvényi szabályozásoknak, melyekre talán legjobb példa a természetes halászat tulajdonképpeni megszűntetése, illetve az ellenőrzések intenzitásának, hatékonyságának növekedésének, valamint az eddig sohasem látott mértékű állami, illetve szövetségi haltelepítésnek is.” – írja a KEMHESZ.

2019. január 1-jén hatályba lépett a hal védelméről és a halgazdálkodásról szól 2013.évi CII. törvény módosítása, mely alapján a horgászvizsga 2019. január 1-től mindenki számára díjmentes, azonban horgászvizsgára jelentkezni kizárólag 10 éves életkor betöltése után lehet.

2021-től megváltozott az Állami Horgászvizsga menete, legfontosabb különbség a korábbi évekhez képest, hogy a horgászvizsga elektronikus formában okoskészülék segítségével kerül lebonyolításra, ugyanakkor a személyes megjelenés továbbra is szükséges. Tavalyi évben megyénkben 876-an tettek sikeres horgászvizsgát! Érzékelve tehát a fokozott érdeklődést a KEMHESZ elnöksége úgy döntött, hogy online felkészítő anyagot állít össze Osvald Zsolt ügyvezető elnök prezentálásában a sikeres vizsga érdekében, amely itt érhető el:

Fotó, forrás: KEMHESZ