Két ittas vezetőt is elfogtak térségünk rendőrei

Dorogon és Lábatlanon ittas vezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén.

Április 17-én, szombaton 16 óra 35 perckor a járőrök Dorogon, a Köztársaság utcában intézkedtek ittas járművezetővel szemben. A gépkocsit egy 43 éves csolnoki férfi vezette, akivel szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Ellene a mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult.

Szintén ugyanezen a napon 20 óra 3 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy feltehetően ittas gépjárművezető Lábatlanon az út menti padkára hajtott. A kiérkező járőröknek az autót vezető 44 éves férfi elmondta, hogy egy kanyar bevételénél tért le az úttestről, nekiütközött egy kőtalpazatnak, és ezután már nem tudott tovább közlekedni. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért őt a rendőrök mintavételre előállították. A férfival szemben büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.  

A Rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy már a legkisebb mennyiségű alkoholfogyasztás is hátrányosan befolyásolja a vezetői képességeket. Szeszes ital befolyása alatt tompulnak a reflexek és nő a reakcióidő. Aki vezetés megkezdése előtt alkoholt fogaszt, nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

Forrás: police.hu